Akçaabat Samet Uslu İmam Hatip Ortaokulu’ndaki toplantıda hitap ettiği okul müdürlerine, eğitim öğretimde dikkat edilecek hususları anlatan Vali Ustaoğlu, “Eğitimciler olarak sizler önemli bir görev ifa etmektesiniz. Bugün ilimizde toplamda 150 binin üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü okullarımızda sizlerin önemli bir sorumluluğu bulunmaktadır. Her birimiz, geleceğimiz olan yavrularımızı sizlere emanet ediyoruz. Çocuklarımızın donanımlı bir şekilde yetişmesinde, memleketine, milletine faydalı olmasında, siz eğitimcilerin ciddi emekleri vardır.” dedi. 
 
Olayları, Olumlu Şekle Getirmeliyiz
 
Öğrencilik hayatında en fazla iz bırakan anıların; öğretmenler ve müdürlerle yaşanan diyaloglar ve onların öğrencilerle ilgilenme şeklini içerdiğini aktaran Vali Ustaoğlu, “Yaşanan olumlu, olumsuz tüm anılar bir ömür boyu hatırlanır. Öğrencilerimizin okul yaşamlarında karşılaştıkları olayları, olumlu şekle getirmeliyiz. Her insanın hayatında bir kırılma anı vardır. Hayata bakışımızı, izleyeceğimiz yolu bize gösteren öğretmenimizin bir tavsiyesi olabilir. O an için aileler farkında olmayabilir. Daha sonraki süreç içerisinde ailelere yönelik tavsiyeler, çocuklarının yeteneklerini keşfetmelerine dair söylemler sayesinde, geleceğin bilim adamları, sanatçıları, siyasetçileri yetişebilmektedir.” diye konuştu.
 
“Öğretmen-öğrenci-aile ilişkisini iyi kurgulamalısınız”
 
Okul müdürlerine, öğretmen-öğrenci-aile ilişkisini iyi şekilde kurgulamaları ve bu ilişkiyi en aktif hale getirmeleri talimatını veren Vali Ustaoğlu, “Bir çocuğun hayatını kurtarmak, bir çocuğun geleciğine dokunmak, hem inancımız hem de üstlenmiş olduğumuz sorumluluk gereği önemli bir esastır. Okullarımızda rutin öğretmenliğin ve idareciliğin ötesinde, öğretmen-öğrenci-aile ilişkisini iyi kurgulamalısınız. Aile ziyaretlerinde bulunmalı, sevginizi, muhabbetinizi ve çocuklarının başarılarını kendileriyle paylaşmalısınız. Öğrencilerinizin, aile içi şiddete maruz kalıp kalmadığını, ailesinden birini kaybetmiş olabileceğini, aile içinde bir takım ekonomik sıkıntıların olup olmadığını, ders çalışma ortamlarının nasıl olduğunu bilmemek gibi bir durum söz konusu olmamalıdır.” ifadelerini kullandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Müdürleri Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş başkanlığındaki istişarelerle devam etti.
 

Editör: TE Bilisim