Nuhoğlu Vakfı Hayrat Çocuk Sanat Merkezi, bu merkezde eğitim alan Hayratlı çocukların verdikleri mini bir konserle açıldı. Açılışa Hayrat Kaymakamı Kübra Demirer, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Nuhoğlu Vakfı Onursal Başkanı Çetin Nuhoğlu, Nuhoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Günay Nuhoğlu, vakıf üyeleri ile Hayratlılar katıldı.

75 Çocukla Eğitime Başladı

Karadeniz’in hırçın coğrafyasının en güzel kesiti Hayrat’ta kuş cıvıltılarına bu kez çocuk sesleri eşlik ediyor. Daha açılalı 1,5 ay olmasına rağmen büyük bir özveri ile açılışa hazırlanan öğrenciler heyecanlı. Piyano, flüt, keman, bağlama, kemençe gibi enstrüman derslerinin yanı sıra her çocuğun koro eğitimi aldığı ve resim atölyelerinin düzenlediği Hayrat Çocuk Sanat Merkezi’nde şimdilik 75 çocuk eğitim alıyor.

Yetenekler Yetişecek

Çocukların heyecanını paylaşan Nuhoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Günay Nuhoğlu, Hayrat’tan uluslar arası düzeyde sanatçıların yetişeceğine olan inancını belirterek “Toplumda çok ciddi eğitim ve sanata ihtiyacımız var. Özellikle Hayrat ilçemizde çocuklarımızın sosyal etkinliğini geliştirebileceği çok fazla alan yok. Ben çok yetenekli insanlar çıkacağına inanıyorum. Sadece üniversite okumak değil, sanat da çocuklarımıza bir gelecek yaratabilir” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilisim