Kılıç, izleyicilerin filme ve Oflu Hoca karakterine yoğun bir ilgi gösterdiğini belirterek, "Oflu Hoca'nın Trabzon'da neredeyse yaşamadığı macera ve komik olay kalmadı. Bu bölümde daha komik hale nasıl getiririz diye düşündük. Trabzon gibi, Karadeniz gibi yine komik bir yöre seçtik, Trakya bölgesi. Oflu Hoca burada hiç hazır olmadığı, beklemediği birçok sürprizle karşılaşıyor ve bunlarla uğraşırken başına inanılmaz komik olaylar geliyor” dedi. 



Sürprizler İle Dolu

Trakya'nın renkli kültürü ile Oflu Hoca'nın karakterinin filmde eğlenceli bir şekilde işlendiğini dile getiren Kılıç, "Oflu Hoca'nın tıpatıp benzeri ama hiçbir ortak özelliği olmayan bir karakter de var bu kez filmde. Haspi. İkisinin arasındaki birebir benzerlikten dolayı başlarına farklı olaylar geliyor. İkisi için de sürprizler olacak." ifadelerini kullandı. Yönetmen Kılıç, Lüleburgaz'da gerçekleşen çekimlerin 16 Ekim 2017'de başladığını ve bir ay sürdüğünü, filmin senaryo ve hikaye süreciyle birlikte hazırlık aşamasının bir yılı aştığını kaydetti.



Konusu

Oflu Hoca Trakya'da Filminin Konusu; Oflu Hoca, başkanlığını yaptığı Doğanspor futbol kulübüne, genç yetenek Hayati’yi transfer etmek için Lüleburgaz yollarına düşmüştür. Gelgelelim Oflu Hoca’yı olmadık sürprizler beklemektedir Trakya’da. Lüleburgaz’a adım attığı gün, ilçedeki hapishaneden, Oflu Hoca’nın Lüleburgaz günlerini kabusa çevirecek, yüzde yüz Trakyalı bir adam tahliye olur: Haspi. Haspi, görünüş itibariyle Oflu Hoca’nın ikizi gibidir adeta. Gelgelelim karakter olarak hiçbir ortak noktaları yoktur. Bu fiziksel benzerlik, her iki adamın da başına macera ve kahkaha yüklü belalar açacaktır.

 Filmin yönetmeni : Adem Kılıç, Serkan karaslan, Oyuncular: Çetin Altay, Gökhan Yıkılkan,Gülhan Tekin, Bilal Çatalçekiç, Seymen Aydın, Ecesan Gümeci, Develioğlu, Bahtiyar Engin
Senaryo: Ferhat Engin, Yapımcı:Adem Kılıç- Timur Savcı- Cemal Okan, Sanat Yönetmeni: Erhan Usta. 
Editör: TE Bilisim