KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP eski il başkanı Cafer Hazaroğlu, Arsin Belediye Başkanı Dr.Erdem Şen, Trabzon Sanat evi Başkanı Adnan Taç ve sanat evi üye dernek başkanları, Giresun, Rize ve Arhavi Müzik Dernekleri’nin elemanlarının yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Dev Koro Alkış Aldı

Başarılı sunumuyla her zaman dikkat çeken Yasemin Uzun’un sunduğu programın birinci bölümünde Dügah-Zirgüleli Hicaz makamında eserler seslendirildi.  Şef Özdemir Hafızoğlu’nun muhteşem yönetimindeki koro gerek kıyafet seçimi gerekse de sahne duruşuyla tam puan alırken, bu bölümde solo eserlerde İlhan Yavuz ve Mine Ocak mikrofon başına geldiler.  İkinci bölümde ise Kürdilihicazkar eserlere yer verildi. Peşrevle başlayan programın bu bölümünde de solist olarak Ozan Kağan Demeli, Erol Aslan ve Gökşen Terzi sahne aldılar.

Çok Sayıda Kişi Dinledi

İlk bölümün ortalarında efsane şarkılarından biri olan ‘Senede Bir Gün’ ve programın sonunda konuk dernek elemanlarının katılımıyla seslendirilen ‘Şimdi Uzaklardasın’ eserlerine salonu dolduran müzikseverlerde eşlik edince ortaya muhteşem bir koro çıktı.  Konser sonunda gecenin mimarı koro şefi Hafızoğlu’na TLYD Başkan Yardımcısı Özkan Öztürk, Giresun, Rize ve Arhavi Müzik Derneklerinin şef ve elemanları tarafından çiçek takdim edildi. Öztürk, her iki konserde de soğuk havaya rağmen salonu dolduran izleyicilere teşekkür etti.
 

Editör: TE Bilisim