Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şubesi’nde dün Genel Kurul heyecanı yaşandı. Genel Kurul’da mevcut Başkan Cahit Erdem ile başkan adayı Hüseyin Balaban yarıştı.

404 Delege Oy Kullandı

Zorlu Grand Otel’de yapılan Genel Kurul’da 426 delegenin oy kullanma hakkı vardı. 404 delegenin oy kullandığı Genel Kurulda 267 oy alan mevcut Başkan Cahit Erdem yeniden ASKF Başkanı seçildi. Başkan adayı Hüseyin Balaban ise 137 oy aldı. 

Bilgisayar Desteğini Artıracağız

Erdem, “Trabzon’da sporun sorunlarını tartışıp belirleyeceğimiz spor şurası yapacağız. Yavuz Selim Sahası’nın yakınında 200 metrekarelik yer satın alacağız. Yarı parası temin edildi. 75 kulübe verilen bilgisayar desteği diğer kulüplere de verilecek. Yerlerini belirlediğimiz şehrimizin güneyinde 2 futbol sahası 4 tane Akçaabat Yaylacık’ta soyunma odası, Yenicuma’da semt sahaları yapacağız. Yenicuma’daki ihale edilmiştir. Trabzon’daki tüm spor bileşenleriyle birlik olursak bu sorunların üstesinden gelebiliriz” dedi. 

Saha Yıkılmasına Karşı Çıktık 

Erdem, “Satan değil, satın alan kelimesini kullanan benim. Meclis kararına satma kararına imza atanları kastettim. Hüseyin Balaban ile alakası yoktur. Boztepe’de biz sahanın yıkılması kararına sahip çıkarken o karara imza atanlaraydı tüm söylediklerim. Bizim yönetimimiz için güzel şeyler yaptığımızı ve kendinizin daha iyi işler yapacağınızı söylediniz. Boztepe sahasını yargıya taşıyan bizim yönetimimizdir. Bunu da belediye meclerinde 2-3 kez konuştuk” dedi.   

Tüzüğü Değiştireceğiz 

Erdem, “Tüzüğümüz bizim ihtiyaçlarımıza cevap verebilecek durumda değil. En kısa zamanda bunu gözden geçireceğiz. Tüzük bizim tüzüğümüzdür en kısa zamanda modern hale getirmek için çalışacağız. Hukuk dışı yaptığımız bir şey varsa yargıya başvurabilirsiniz. 1 tesis yapmak için 5 mahkemede yargılandım. Ben oradayken 1 tane arkadaşım yanında yoktu. Faaliyet raporu ile ilgili de isteyene yazılı bir şekilde ulaştırabilirim” diye konuştu.   

Trabzonspor’dan Gelen Para Eşit Dağıtılacak 

Erdem, “Yavuz Selim Sahası’nın orada Amatör Evi yapalım dedik. Seçim çalışmasına girerken burası için olan parayı da kullanabilirdik. Trabzonspor’dan bir kaynak olduğu zaman futbol il temsilcimiz burada. Kendisi kategorileri belirler o oranda da dağıtır. Biz sadece olayın takipçisiyiz. Süğer Amatör küme benim il temsilciliği yaptımız zaman vardı. BAL çıktığı için şuan yok. Futbol federasyonu diyor ki eğer BAL ligi takımları bir araya gelir, “Biz BAL ligi oynamak istemiyoruz. İllerde süper amatör olsun” derlerse federasyon bunu çözüme kavuşturur” ifadelelerini kullandı. 

Trabzonspor Size Para Vermez 

Bir kulüp başkanının, “Trabzonspor amatöre 1 milyon lira verecekti. Bu para gelseydi faal olmayan kulüplere de pay verilecek miydi?” sorusu üzerine Divan Başkanı Mustafa Erdem, Trabzonspor size para vermez gider menajerlere verir” cevabını verdi.

İşte Erdem’in Yeni Yönetim Kurulu

Cahit Erdem, Zeki Kurt, Mahmut Memişoğlu, Sebahattin Alemdar, Hasan Cahit Atasoy, İsmail İnan, Muhammet Yıldız, Fuat Küçük, Celal Bayram, Ömer Aliş, Yaşar İnan, Fikret Sert, Mehmet Ersin Erol, Sabri Demirkaya, Orhan Bal, Kemal Turhan, Recep Keleş, Yener Kum, Bayram Turan, Göksal Sönmez.

TAHSİNCAN DEVECİ