Teknik olarak kazanan takımın ikinciliğe çıkacağı, kaybeden takımın altıncılığa gerileyeceği 6 puan değerinde kıymetli bir maç.
 
Taraftarlar açısından ise; 2016 yılında GS-TS maçında hakem kıyımına uğramış 7 kişi kalmış Trabzonspor’a GS taraftarlarının oley çekmesi ile başlayan, ligin ilk yarısında yaşanan nahoş olay ile tırmanan gerginlik sebebiyle kaybetme kelimesinin  taraflarca telaffuz dahi edilmemesi gereken bir bilek güreşi...
 
İlk yarıda yaşanan nahoş olay = (BJK İnönü stadı'na yürüyen TS taraftarlarının Taksim GS Store çalışanlarınca  taciz edilmesi ve sonrasında yaşanan taşlı / sopalı tatsız olaylar)
 
Dolayısı ile beklenen Trabzonspor’a nazaran daha tecrübeli bir kadroya sahip Galatasaray’ın 40 binin üzerinde taraftarını da arkasına alarak baskılı ve önde başlaması, Sakatlıklarla başı dertte ve Galatasaray’a nazaran daha tecrübesiz ve genç bir kadroya sahip  Trabzonspor’un tipik bir deplasman takımı kimliği ile geride bekleyip rakibi karşılaması…
 
Bunlar benim öngörülerim şimdi geçelim Ünal hocanın Uygulamalarına be sahada yaşananlara;
 
Öncelikle Ünal Hocanın beklenenin aksine Solbek mevkisine  yedek İbanez’i değil de solaçık oyuncusu Amiri’yi tercih etmesi, ön libero Abdülkadir parmak yerine Stoper Toure ile başlaması bizim için günün süprizi oldu.
 
Oyun beklediğim gibi Galatasaray’ın baskısı ile başladı. Ev sahibi takım bu baskıların birinde bence ağır bir kararla penaltıdan golü buldu. Acaba demoralize olurmu takım derken Nwakame’nin pasında Rodellega kale köşesinde ki ağları temizledi ve skoru 1-1 ‘e getirdi.
 
 Tam İlk yarı böyle biterse ikinci yarı neler yaparız planları yaparken Belhanda’nın vuruşunda şanssız bir hamle yapan Kamil Ahmet’e çarpan top filelere gitti.
Son dakikada Yusuf Yazıcı’nın ortasında Nwakame duran topta gol atmanın kaçırmaktan kolay olduğu bir pozisyonda golü atamayınca 2-1 mağlup soyunma odasının yolunu tuttu.
 
Ünal Hoca İkinci yarı başlaması ile varlığı ile yokluğu belli olmayan Toure yerine Abdülkadir Parmak değişikliğine gitti.
Daha değişikliği test etme imkanı bulamadan Belhanda de marke bir pozisyonda elini kolunu sallayarak geldi ve golü buldu.
Bordo mavili ekibimiz zaman zaman Nwakame’nin getirdiği toplarda pozisyona girse de bazen pas/şut tercihi yanlışları bazen de şanssızlık Muslera’yı geçemedi.
Velhasıl sürpriz olmadı ve lejyonerler kazandı, bizum uşaklar kaybetti.
Bir futbol kutladığı işe yazıma son vereyim “ önümüzde ki maçlara bakacağız”