Trabzon'da 6 yıldır otobüs şoförlüğü yapan 29 yaşındaki Meltem Kurt, gelin arabası olarak otobüsü süsleyip, son kez gelinlikle şoförlüğünü yaptı.

Yaklaşık 12 yıldır ehliyeti olduğunu ilkokul yıllarında babasının tır şoförlüğü yaparken, büyük araçlara olan ilgisi artınca Trabzon'da bir turizm şirketinde otobüs şoförü olarak çalışmaya başladığını bildirdi.

Köy halkının ve çevresinin tepkilerine aldırmadan ailesinin desteğiyle mesleğini icra ettiğini aktaran Kurt, 150'ye yakın yerleşim yerinin dışında, Batum ile Tiflis'te de şoförlük yaparak birçok ili görme imkanı bulduğunu söyledi.

Kurt, otobüsünü gelin arabası olarak süsleteceğine ve şoförlüğünü de son kez yapacağına daha önceden karar verdiğine dikkati çekti.

Aradan geçen zaman içerisinde Ürdünlü Laith Azzam ile hayatını birleştirme kararı alan Kurt, otobüsü süsleterek son kez şoförlüğünü de gelinlikle yaptı. Gelin arabasından inen Kurt ve damat Azzam, otobüse binip, düğün konvoyu oluşturdu.

Ürdünlü Damat da muavin koltuğuna oturdu

Otobüsün şoför koltuğuna binerken gelin Kurt'a yardım eden damat Azzam da muavin koltuğuna oturdu. Çifti yol güzergahında gören vatandaşlarda şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, cep telefonuyla fotoğraf çekti. Heyecanlı olduğu gözlenen Kurt kornaya basarken, Azzam ise el salladı.

Kurt, "Evleneceğim gün şoförlüğü bırakacağım ve otobüsü gelin arabası yapacağım dedim yaptım. Hayalimi gerçekleştirdim." dedi.

Hayalini gerçekleştirmede eşinin de kendisini desteklediğini belirten Kurt, "Kalbim dayanmıyor desem yeridir. İçimdeki heyecanı bilemezsiniz. Ailelerimiz ve insanlar bizim için toplandı ne diyebilirim ki çok mutluyum." ifadesini kullandı.

Kurt, zorlansa da gelinlikle otobüs sürdüğüne işaret ederek, şöyle devam etti:

"Artık otobüs sürmeyi düşünmüyorum. Kendi otobüsümüzü alırsak o zaman mesleğe devam ederim. Ben hayalimi gerçekleştirdim ama herkes gerçekleştirmeyebilir eşime teşekkür ediyorum. İstanbul'dan, Bursa'dan, şirketten, taşıdığım turdan arkadaşlarımız geldi. Şimdi hayatımda öncelik sıram eşim oldu. Sonrada otobüs sürmek."

Araç sürücülerine de tavsiyelerde bulunan Kurt, "Araç kullanmak şaka değil. İnsanların hayatına mal oluyor. Her şoför hata yapar ve hatasını bilir. Hız yapmasınlar." dedi.

Azzam ise Türkiye'ye 1,5 sene önce geldiğini ve Meltem'i tanımadan aynı şirkette başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Uzungöl'de rehberlik yaparken Meltem'i gördüm. Bayanın otobüs kullanması dikkatimi çekti. 2 gün sonra şirkete gittiğimde Meltem'le aynı yerde çalıştığımızı farkettim ve tanıştık. Mutluyuz."

Gelinin ablası Meryem Koç, kardeşinin hayalini gerçekleştirdiğin ifade etti.

Kurt'un iş arkadaşı Ali Yeşilyurt da Meltem'le birlikte 4 yıldır aynı şirkette otobüs şoförü olarak çalıştığını belirterek, "Babası ile bu meslekten geldiği için Meltem kendisini çok iyi yetiştirmiş. Bizlere otobüsü gelin arabası yapmak istediğini söyledi bizde ona destek verdik. Ona çok güveniyoruz. Laith ile evlenmeye karar verdiler. Bizlerde çok mutlu olduk." diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim