Kosova ve Azerbaycan’ın birbirini tanımamasından dolayısıyla evliliklerinin hukuki anlamda gerçekleşmesi imkânsız olan genç çiftlerin imdadına Trabzonlular yetişti.

Ankara’da tanışan Azerbaycan vatandaşı Dr. Celil Seyidov ile Kosova vatandaşı Viyolsa’nın birbirlerini çok sevmelerine rağmen Kosova ile Azerbaycan arasındaki hukuki engeller nedeniyle evlenememeleri karşısında harekete geçen AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya iletti ve evliliğin gerçekleşmesini sağladı. Cora, İçişler Bakanımız Süleyman Soylu’nun büyük katkıları ile Viyolsa’nın Türk vatandaşı olması neticesinde gerçekleştirilen nikah töreninin ardından Nahcivan’da düzenlenen düğün töreninde de çifti yalnız bırakmadı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora büyük bir gönül elçiliği hikayesi barındıran bu evlilik hikayesini ise şu şekilde anlattı: “Azerbaycan vatandaşı Dr. Celil Seyidov ile Kosova vatandaşı Viyolsa Ankara’da tanışırlar. Birbirlerini çok severler. Ancak bir türlü evlenemezler. Hayal ettikleri düğünü yıllarca gerçekleştiremezler. O tarihi imzayı atamazlar. Çünkü Azerbaycan Kosova’yı, Kosova da Azerbaycan’ı tanımamaktadır. Sevenlerin arasına diplomasi duvarı örülmüştür. Bu nedenle evlilik işlemi gerçekleşememektedir. Değerli hemşehrimiz Sayın Bedreddin Habiboğlu hocam aracılığı ile kendileri ile tanıştık. Belgelerini istedik. Bismillah diyerek başvuru yaptık. Konuyu İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile paylaştım. Kendisi evraklarını inceledi ve ‘Sevenleri kavuşturmak güzeldir’ dedi.

Sevindiler. Biraz daha umutlandılar. Sonuçta bakanlar kurulu kararı ile Kosova vatandaşı Viyolsa Türk vatandaşı oldu.Artık resmi nikahlarının önünde hiçbir engel kalmamıştı. Tek bir şartları vardı. Nahcivan’da yapacakları düğünde beni de yanlarında görmek. Kabul ettim. Nikahlarına katıldım. Mutluluklarına şahit oldum. Gazi Atatürk’ün ifade ettiği gibi Azerbaycan’ın gamı bizim gamımız, hoş bahtı bizim bahtımızdır.Bir milletvekili olarak bir çok karara imza attım. Birçok işe ve yatırıma vesile oldum. Lakin bu olayda iki genç kardeşimizin yaşadığı mutluluktan duyduğum memnuniyeti tarif edemem. İşte gönüllere dokunmak bu olsa gerek.”Cora’nın bu gönül elçiliği herkes tarafından takdirle karşılandı.
 
Editör: TE Bilisim