Chef Nayla Cafe Restaurant İşletme Müdürü Necdet Serdar, “Chef Nayla ailesi olarak Trabzon’da konser düzenleyen Yeni Türkü grubuna sponsor olmaktan mutluyuz. Kendileri 40 yıldır halkın beğenisini alıyor. Salonda ki tüm koltuklar da doldu. Chef Nayla olarak yenilenen işletmemiz, güler yüzlü ekibimiz, Karadeniz’in en zengin mutfağı, nezih ortamı ile halkımızın hizmetinde olmanın onurunu yaşıyoruz” dedi. Chef Nayla Cafe Restaurant İşletme Sahibi Recep Çelik, sanata ve sanatçıya her zaman destek olduklarını ifade ederek, “Trabzon’umuzun böyle bir konsere ihtiyacı vardı. Konu bana iletilince hiç düşünmeden sponsor oldum. Müzik sevenler Yeni Türkü ile streslerini attılar” diye konuştu.

Trabzon’da Olmak Onur Verici


Konserin ardından ‘TAKA GAZETESİ’ Muhabirleri Bahattin Baştürk ile Sonay Çaluk’un sorularını cevaplandıran Yeni Türkü Grubu solisti Derya Köroğlu, “Yeni Türkü’nün 1979 yılında yayımladığı Buğdayın Türküsü albümünden bugüne tam 40 yıl geçti. 40. yılımıza özel konseri Trabzon’da düzenlemek grup için onur verici” dedi. 

Grup Ruhundan Ayrılmadım

Derya Köroğlu denildiğinde Yeni Türkü, Yeni Türkü denildiğinde Derya Köroğlu değil grubun akla gelmesi gerektiğini ifade eden Köroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:” Yani şöyle, ben hala sahnede bütün grubu öne çıkartmaya çalışıyorum. Grup ruhundan ayrılmadım. Ama insanlar beni ayırmaya çalıştılar. Hatta plakçılar. 88’de geldiler ve “Grubu bırak tek başına devam et” dediler. Bu benim için çok anlamsız bir şeydi. Bizim varlığımız zaten grup olmaktı. Selim Atakan’ın lafını hatırlarım. 88’de o Londra’da yaşarken Türkiye’ye geldi. Benim de bekâr evim var. Eve misafir oldu. Yeşilmişik’in bütün çalışmaları öyle başladı. O zaman dedi ki, “Sen frontman olmuşsun. Bunun lamı cimi yok. Bu böyle gitmeli.” Selim’in çok objektif, takdir edilesi bir düşünce sistemi vardır, bir şeyin hakkı neyse onu verir. Bunun üzerine bir kapris yapmaz. Selim’in böyle bir şey yapmışlığı vardır. Besteleri beraber yapmışızdır ama benim önde olmamdan hiç rahatsız olmamıştır.”
BAHATTİN BAŞTÜRK/SONAY ÇALUK
Editör: TE Bilisim