Fulya Tan Kalay ve Ersin Kalay çifti, binbir zorluğa rağmen evliliklerinin başlangıcından geleceğe hatıra olarak taşıyacakları binlerce fotoğraftan oluşan ‘Dağlar Oldu Evumuz’ albümünü hazırladı ve sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Doğup büyüdükleri iki farklı şehirden görevleri gereği geldikleri Gümüşhane’de doğaya olan tutkularına kulak verip, buldukları her fırsatta dağlara doğru yola çıkan Kalay çifti, tanışmalarına vesile olan dağları mutluluklarına ortak etti. Düğün fotoğraflarına mekan olarak dağları ve karlı zirveleri seçen Kalay çifti, nikah işlemlerine başladıkları geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren düğün tarihi olan 8 Temmuz’a, daha sonrada 10 Eylül’e kadar fotoğraf çekimlerine devam ettirdi.

Her zorlu tırmanışın ardından ‘Bu son olsun’ diyen fakat çekimlere devam eden Kalay çifti, Gümüşhane’nin Yaylalı Karagöl dağı, Kostan Dağı, Yanbolu vadisi ve dağları, Santa Antik Kenti, Çakırgöl dağı ve yaylalarında çekimleri gerçekleştirdikten sonra finali Kaçkar dağları Yedigöller bölgesinde gerçekleştirdi.

Zorlu çekimlerin ardından ortaya çıkan enfes fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Ersin Kalay, “Önceden beri planladığım birşeydi” dediği projesine en büyük desteği veren ve gelinliğiyle yüksek zirvelere çıkan eşi Fulya Tan Kalay’a özel olarak teşekkür etti.

Zaman zaman kar yağışına, yağmur yağışına yakalandıklarını, buz gibi havada veya yakan dağ güneşinin altında tek bir kare için 3 bin 500 metreye tereddütsüz çıktıklarını kaydeden Kalay, “Gün doğmadan karanlıkta yollara düştük, yorgun argın gecenin bir yarısı eve döndük bu süreçte hiç şikayet etmeyen ve en büyük destekçim olan, çekimler esnasında nice güzel anılarla ortak bir hayata merhaba dediğim sevgili eşim Fulya Tan Kalay’a tekrar tekrar yürekten sonsuz teşekkürler” dedi.

Bu zamana kadar birçok arkadaşının düğün fotoğraflarını çektiğini fakat kendi fotoğraflarını kendilerinin çekme düşüncesinin bile heyecanlandırdığını dile getiren Kalay, “Amacımız severek yaptığımız ve hayatımızın bütününe hakim olan dağlara, zirvelere, doğaya ve fotoğrafçılığa olan tutkumuzu yansıtmaktı. Çekim yaptığımız bölgeleri ise bizi etkileyen, defalarca ziyaret etsek de her gidişimizde ilk günkü heyecanı veren ve gitmekten asla bıkmayacağımız yerlerden seçtik. Yaylalı Karagöl Dağı, Kostan Dağı, Yanbolu Vadisi ve dağları, Santa Köyü, Çakırgöl Dağı, yaylaları ve tabii ki Kaçkar Dağları bu yerlerin başlıcalarıydı. Gönlümüzde daha nice yerler olsa da bu yerleri artık bundan sonraki hayatımıza sakladık. Bu çekimler esnasında yanımızda olan ve ellerinden geldiği kadar bize yardımlarını esirgemeyen Santa, Yanbolu Vadisi ve Karagöl Dağı çekimlerinde özellikle dolgu ışık kullanımındaki becerisiyle Nurbanu Kaya’ya tripotun başından ayrılmayan Kemal Akbağ’a ve Çakırgöl çekimlerinde kendisinin bile bilmediği içinde fotoğrafçılık ruhu barındıran Emine Gündoğdu'ya yürekten teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Karagöl Dağı çekimlerinde yanımızda olup tüm ekipmanıyla bizle gelen ve çekimleri gerçekleştiren Gümüşhane'nin yetiştirdiği değerli fotoğraf sanatçısı, yüreği güzel insan Mustafa Zengin’e ayrıca teşekkür etmek istiyoruz” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim