Yeni yönetim ve de yeni hoca ile işin başında kulübün zor koşullarına rağmen herkeste çok seslendiremese de umutlu bir bekleyiş vardı. 

Doğrusu başkan ellinci yılda şampiyonluk vadettiği halde UEFA kriterlerini dikkate alarak bozamayacağı bütçe gelir gider dengesini hep hatırlatarak umutları hep belli bir seviyede tutmaya özen gösterdi. 

Yine transfer süreci boyunca büyük isimler alma vaadi ile taraftarı önemli bir beklenti içine sokmaması da doğru bir davranıştı. 

Bütün bunlar doğru da yeni yönetim ya da başkan olarak ilerisi için umut olacak hiç mi bir şey yapmayacaklar sorusunun beklentilere göre birçok yanıtı vardır. 
Kendi adıma bu yılı iyi bir takım iskeleti kurulur ise başarı geleceğini düşünerek yeterli sayarım. 
Takdir edilmeli ki yeni oyuncuları çoğunlukta olan bir takımın takım olabilmesi için her şeyden önce zamana sora da koşullar ne olursa olsun desteğe mutlak ihtiyaç vardır. 
Bunu başarabilirsek umutlu olmamak için bir sebep kalmaz.
      
Nitekim Bursa ile oynadığımız maçta yeni takım olmadan doğan tüm handikapları hakemin de katkıları ileyaşadık. 

Buna rağmen fizik olarak hazır olan bu takım taşlar yerine oturursa iyi şeyler yapacağı izlenimini veriyor. Umarım yanılmayız. 

Tekrar ediyorum eğer başarı için beklentinizi duygularınızla hareket edip bugünden yarına değil de kulüp ve de takımın gerçeklerini dikkate alarak düşünür ve de belli bir süreye yayarsanız hem demoralize olmazsınız hem de moral veren konumuna geçerek takımınıza katkı vermiş olursunuz. 
Bu cümleden hareketle camia olarak takımın bulunduğu pozisyonda pozitif enerjimize ihtiyacı olduğu hep hatırda olmalıdır.

Başkanın Dikkatine

Sevgili başkan daha ligler başlamadan yönetiminden iki kişinin istifa etmesi hiç de şık durmadı. İstifa nedenlerini tam bilmediğim için ileride değerlendirmek kaydıyla böylece bırakıyorum. Ancak Bursa hazırlık maçı olmasına rağmen kamptan başarılı gelen takımımızın hakem marifeti ile ne hale geldiğini, bu hakemlerle aramızda var olan sorunun hala devam ettiğini gösteriyor. Belli ki şike süreci ile ilgili Fenerbahçe ile yıllarca yaşadığımızı geçen sezon olduğu gibi hakemlerle bu sezon da yaşarsak işimiz çok zorlanacak demektir. Yeni kurulan takım olmaktan kaynaklı oturmamış kadro ve de kırılgan yapımızı da dikkate alarak işin başında bu hakem konusuna güvene dayalı bir çözüm mutlakagetirilmelidir. 

Sevgili başkan bu tür sorunları çözmede elbette iki ilişkiler önemli rol oynar. 
Ancak kesin çözüme tüm camiayı arkana aldığında ancak varabileceğini aklından hiç çıkarma.

ÖZEL NOT: Yeni sezonun sporun ana fikrine uygun barış içinde tüm takımların başarılı olduğu bir sezon olsun diliyorum.