Atilhan Sancak. Köprübaşı’nın sevilen ve sayılan isimlerinden. 2 dönemdir Fidanlı mahallesine muhtar olarak hizmet veriyor.
 
Çalışmalarıyla halkın takdirini fazlasıyla kazanmış. Yine halkın teveccühü ile sadece mahallesine değil, tüm ilçesine hizmet etmek istiyor. Büyük Birlik Partisi Köprübaşı Belediye Başkan Adayı olan Atilhan Sancak ile adaylık sürecini, projelerini ve Köprübaşı’nı konuştuk. 43 yaşında enerjik bir yapıya sahip olan Sancak’ın ilçesine olan bağlılığı ve sevgisi halkın ona olan inancını artırıyor. Eğitimini Köprübaşı ilçesinde alan evli ve 2 çocuk babası Sancak, ilçedeki tüm sorunlara hakim. Atilhan Sancak, ilçeyi rahatlatacak, huzura kavuşturacak projelerini Taka Gazetesi’ ne anlattı. İşte o röportajımız;
 
Biz Gönül Adamıyız
 
Taka: Köprübaşı’nın başkanlık profili nasıl olmalı?
 
ATİLHAN SANCAK: Kıymetli hemşerilerim; hepinizi saygıyla selamlıyorum. 31.03.2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini yüce Allah’ tan niyaz ediyorum. Sizlerin arzusu, bizlerin bölgemize ve insanımıza karşı mesuliyetimiz gereği Büyük Birlik Partisi’nden Köprübaşı Belediye Başkan adayı oldum. Rabbim ilçemiz için hayırlı olan ne ise onu nasip eylesin. Biz gönül adamıyız. Doğduğumuz, büyüdüğümüz ve halen yaşamaya devam ettiğimiz bu coğrafyaya hizmet etmek bizler için bir şereftir. Yerel seçimler beş yılda bir halkın huzuruna çıkarak, yaptıklarımız ya da yapamadıklarımızla alakalı hesap verdiğimiz arenalardır. Vaatte bulunmak çok kolay şeydir. Önemli olan vaatlerin mantıklı ve yapılabilir olmalarıdır. Yapmayı tasarladığımız işleri ilçenin öncelikleri üzerinden planlamak zorundayız. Hedefimiz en düşük maliyetle maksimum faydayı temin etmek olmalıdır. Neleri yapacağımızı, nasıl yapacağımızı biliyoruz.
 
Mazeret Değil İş Üreteceğiz
 
Taka: Sizce belediye başkanın asli görevleri nelerdir?
 
ATİLHAN SANCAK: Uzun yıllardan beri belediyemize hakim olan klasik yönetici anlayışı ilçemize hiçbir şey kazandırmadı. Belediye Başkanı seçilmemiz halinde ilçeyi bunaltan klasik yönetici anlayışını tarihe gömmüş olacağız. Getireceğimiz reformcu yönetim anlayışıyla ilçenin nefes borularını açmış olacağız.

Yöneticilerin görevi mazeret üretmek değil, iş üretmek olmalıdır. Yönetici arkasındaki siyasal gücün ne olduğunu idrak etmediği sürece günümüz Türkiye’ sinde hizmet üretme şansı bulunmamaktadır. Siyasal iktidara % 85-90 düzeyinde destek vermiş bir ilçenin %40-65 bandında destek vermiş ilçelerden daha az yardım almış olması kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Belediye Başkanının aslı görevi proje üretmek ve söz konusu projelere kaynak temin etmek olmalıdır. Belediyelerin rutin gelirleri ile iş yapma şansları bulunmamaktadır. Bakanlıkların veya uluslararası fonların proje karşılığın verdiği bağışlardan faydalanabilmeniz halinde istenen manada hizmet üretebilirsiniz.
 
Hizmeti Artırıp Göçü Durduracağız
 
Taka: Kısıtlı ödenek anlamda yaşabileceğiniz sıkıntıları aşacak formülünüz var mı?
 
ATİLHAN SANCAK: Kardeş belediyeler oluşturarak Belediyemizin ihtiyaç duyduğu birçok makineye kavuşmanız işten bile değildir. Ağlamayan çocuğa meme vermezler misali bunları yapabilmeniz için proje hazırlamanız ve kapı kapı dolaşmanız gerekmektedir.  En büyük zenginlik yetişmiş insan kaynağımızdır. Köprübaşı gibi sayısız politikacı, bürokrat, akademisyen ve iş adamı yetiştiren bir ilçe nadir bulunur. Ne hazindir ki yetişmiş insan envanterimizi kayıt altına alınabilmiş değiliz. Köprübaşında fiilen ikamet etmekte olan nüfusun 20 katına yakın insanımız ilçe dışında ikamet etmektedir. Öncelikli olarak yapmamız gereke iş bu insanları bulunduğu pozisyonlar ve etki alanları itibariyle kayıt altına alıp onlarla gönül köprüsü oluşturmak olmalıdır. İlçemizin ciddi sıkıntıları bulunmaktadır. Fiilen ikamet eden nüfuz hızla azalmaktadır. Gerek göçler gerek ölümler gerekse yeni doğumlar olmaması nedeniyle ilçemiz yok olma sürecine girmiş bunmaktadır. İlçemiz nüfusunu 10.000 rakamının üzerine çıkarmak temel hedefimiz olmalıdır.


 
Ekip Ruhuyla Çalışacağız
 
ATİLHAN SANCAK: Bu kötü gidişe dur diyebilmemiz için birçok şeyi değiştirmek zorundayız. Devletimiz artık ticari yatırımlar yapmamaktadır. Sistem özel sektör üzerinden yürütülmektedir. Hal böyle olunca Köprübaşı ölçeğinde bir ilçenin yatırımcılar için cazip hale gelebilecek alanlarını tespit edip onların altyapısı oluşturmanın en doğru yol ve yöntem olduğu kanaatindeyiz. Biz bir ekibiz. Ekip ruhuyla çalışmak zorundayız. Belediye Başkanı orkestranın şefi olmakla beraber tek başına yeterli değildir. Ortak akılla çalışacak, ortak akılla üreteceğiz. Yarından itibaren ilçemizin temel sorunlarını ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerimizi ana başlıklar halinde yayınlamaya başlayacağız. Bu bizim seçim beyannamemiz olacaktır. Sosyal medya hesabımdan 50 madde olarak saydığımız hususları konuları itibariyle daha anlaşılır olabilmesi için 10 ana başlık altında ayrıntılı olarak izah edeceğiz. Yayınlarımıza ikişer gün arayla devam edeceğiz.  Siz kıymetli hemşerilerimizin görüş, öneri ve eleştirileri bizler için yol gösterici olacaktır. Gösterecek olduğunuz ilgi ve alakaya şimdiden teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.
 
İstihdam Ve İmar Sorunu Çözülecek
 
Taka: Projelerinizden bahseder misiniz, Köprübaşı’nın nelere ihtiyacı var?
 
ATİLHAN SANCAK: Bölgemizin en büyük sıkıntısı olan işsizlik ve istihdam sorununa çare olabilmek ve ilçeye düzenli kaynak girişinin önünü açabilmek için büyük gayret sarf edilecektir. Lokomotif sektör olarak gördüğümüz, sosyal ve kültürel dokumuzu değiştirecek bir adet Meslek Yüksek Okulunu ilçemize kazandırmak en büyük hedefimiz olacaktır. İlçenin gelişmesinin önünü tıkayan imar planı yeniden hazırlanacaktır.  Karayollarına terk edilen ve imar sorunları oluşturan ana caddenin Belediyemize devri sağlanacaktır. İlçenin gelişmesi ve büyüyebilmesi için Akpınar ve Gündoğan mahallelerimizin uygun bölgelerinden ilçeye paralel caddeler açılacaktır. İlçemize kendi ölçeğinde Organize Sanayi Bölgesi oluşturulacaktır. Muhtelif yerlerinde ilkel şartlarda faaliyetlerini sürdüren atölye vb iş yerleri buraya taşınarak modern görüntü temin edilecektir.
 
Sosyal Mekanları Artıracağız
 
ATİLHAN SANCAK: Yapılacak imar değişikliği ile ilçenin ihtiyacı olan, Gençlik Merkezi, Spor Salonu, Çok amaçlı (Toplantı, Düğün, Nikah gibi)  Kültür Merkezi, El Sanatları Müzesi, MYO ve Yurtları, Öğretmen evi, Dinlenme Parkı, El Sanatları Müzesi gibi fiziksel alanların yerleri belirlenecektir.  İlçe merkezinde bayanlar, çocuklar ve bebeklerin dinlenecek ve beşeri ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri mekanlar oluşturulacaktır. İlçemizden Çifteköprü istikametine giden yol, yapılacak imar düzenlemesi ile derenin sağ tarafına alınacaktır. Halen yolu  bulunmayan mahalle içi güzergahların yol sorunları çözülecektir. Birbirleri ile istenilen manada yatay ulaşım sağlayamayan mahalleler arası bağlantı yolları aktif hale getirilecektir. Yıllar önce yapılmış olması nedeniyle trafiği taşıyamaz durumda olan dar yolların mümkün olduğunca genişletilmesi sağlanacaktır.
 
Yol Ağlarımız Yeniden Elden Geçirilecek
 
ATİLHAN SANCAK: Yollarımızda trafiği risk eden sert virajlar düzeltilecektir. Su kanalları yapılmayan yollarımızın kanal sorunu çözülecek, bakımsızlık nedeniyle kapanan su kanallarını açılacaktır. Grup yolları ile mahalleler arasındaki bağlantıları muntazaman çalışır hale getirilecektir. Yaylalara devam eden grup yollarımızın alt yapıları ile üst yapıları olması gereken standartlara kavuşturulacaktır. Mahalle yollarımızın asfaltlanması ya da betonlanması tamamlamış olacaktır. Köprübaşı-Arpalı arasında programa alınan Karayolunu’ nun ihale edilmesi ve ikinci etap olan Arpalı-Bayburt bağlantı yolunun da plana alınması için azami gayret sarf edeceğiz. Yayla yollarımızın yeşil yol kapsamına alınmaları noktasında azami gayret sarf edileceğiz.  Özellikle yaz aylarında önemli miktarda insanımızın konakladığı yaylalarımızda belirli merkezlerde acil müdahaleyi yapabilecek geçici sağlık istasyonlarının kurulması için İl Sağlık Müdürlüğü’müz nezdinde girişimlerimiz olacaktır.
 
Turizmi Geliştireceğiz
 
Yıllık iş programlarımız Belediyemize ait WEB sitesinden halkımıza ilan edilecektir. Yaptığımız faaliyetlerin tamamı yine belediyenin WEB sitemiz marifetiyle halkımıza duyurulacaktır. Encümenlerimiz ve muhtarlarımızla her zaman koordinasyon içerisinde hareket edeceğiz. Yaz ve kış aylarında rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğimiz  yeşille ve ormanla iç içe alanlarda (Avulot, Kahvedüzü, Handüzü ,Parma gibi ) Otel, Motel, Tatil Köyü gibi konaklama alanları yapan yada yapacak olan iş adamlarına yardımcı olunacaktır. Yaylalarımızın turizm bölgesi ilan edilmesi için Turizm Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Köprübaşı Arpalı arasındaki dere güzergahı incelenecek ve uygun alanlarda Uzungöl misali göletler veya mesire alanları oluşturulması için gayret sarf edilecektir.  Yaylalarımız da kayak yapılabilecek alanların belirlenip turizmin emrine sunulması hedeflerimiz arasındadır. Arpalı mahallemiz çok eski bir yerleşim yeridir. Sosyal ve mimari dokusu korunarak eko turizme kazandırılacaktır.
 
El Birliğiyle Kalkınacağız
 
ATİLHAN SANCAK: Son yıllarda din turizmi ciddi mesafe kazanmış bulunmaktadır. Tarihi camilerimiz, medreselerimiz, tekke’lerimizin tanıtımı yapılarak turistlerin ziyaretine sunulması hedeflerimiz arasındadır.  Toplu konut sorunumuzun çözülebilmesi için özel imar yapma yetkisine sahip TOKİ’nin ilçemize sokulması sağlanacaktır. Gerek arsa sahiplerimizin, gerekse müteahhitlerimizin kooperatif kurarak veya şahsi girişimleri ile konut üretimine başlamaları teşvik edilecektir. Çarşıda bulunan insanların dinlenebilecekleri, muhabbet edebilecekleri çay bahçesi mahiyetinde parka ihtiyacı bulunmaktadır. Başkanlığımız döneminde bu mekanların ilçemize kazandırılması için azami gayret sarf edilecektir. İlçemiz adına ülke içinde ve ülke dışında örgütlenmiş bulunan dernekleri mümkünse bir federasyon çatısı altında toplamak, mümkün değilse dernekler arasında ki organizasyon ve koordinasyon eksikliğini ortadan kaldırmak hedefimiz olacaktır.
 
Sosyal Belediyecilik Temel Hedefimizdir
 
ATİLHAN SANCAK: İlçemiz ve ürünlerimizin tanıtımına yönelik festivaller düzenlenecek, yayla turizminin bir parçası olan yayla şenliklerimize her yıl yapıldığı üzere muntazaman şekilde devam edilecektir.  İlçemize kültür merkezini kazandırdıktan sonra, bu merkezde belirli aralıklarla  konferans ve seminerler düzenlenecektir. İlçemizin yetiştirdiği Siyasetçi, Akademisyen, Bürokrat ve İş adamı gibi değerler davet edilerek, kendi alanları veya ilçemizin geleceği ile alakalı konferans vermeleri temin edilecektir. Halkımız ilçemizin yetiştirdiği değerleri bu vesile ile yakından tanımış olacaktır. İlçemizin yetiştirmiş olduğu insan envanteri çıkarılacaktır. Hatıraları canlandırmak ve genç nesillere aktarmak amacıyla yılda bir kez atalarımızın yürüyerek yaylalara gittiği güzergah kullanılarak KERVAN YOLU yürüyüşü düzenlenecektir. Köprübaşı Spor Kulübü kurulacak ve hangi dalda başarılı olursa olsunlar hak eden sporcularımız ödüllendirilecektir. Sosyal belediyecilik temel hedefimizdir. Yaşam koşulları gereği haklı nedenlerle sıkıntı yaşayan birey yada ailelere destek olunacaktır. Mahallesi, partisi, akrabası yapacağımız yardımlarda hiçbir şekilde kriter olmayacaktır. İnsan olması bizler için yeterli olacaktır.
 
Her Noktada Olacağız
 
ATİLHAN SANCAK: İhtiyaç sahibi öğrencilerimize gerek derneklerimiz, gerekse yardımsever insanlarımızın destek olmaları için gerekli girişimlerde bulunacağız. Dağınık mezarlık sorunu bölgemizin en büyük sıkıntısıdır. Sınırlı miktardaki arazilerimiz mezarlar nedeniyle konut yapılamayacak haline gelmiştir. Her mahallede uygun bölgeler bulup mahalle mezarlıkları oluşturmak temel hedeflerimiz arasındadır. Mahallelerde atıl durumda bulunan ve çürümeye terkedilen ilk okullar elden geçirilip ticari yada kültürel alanlar (Köy evi gibi) haline getirilecektir. Olası bir yangında ilk müdahaleyi yapabilecek bir adet itfaiye aracının ilçemizde hazır vaziyette beklemesi gerekmektedir. Bu araç mümkünse Büyükşehir Belediyemizden mümkün değilse herhangi bir belediyeden temin edilerek halkımızın hizmetine sunulacaktır. Ana su hatlarından yangınlara müdahale edebilmesi için hortumlar temin edilip belirli merkezlere bırakılacaktır. Hortumların hangi bağlantı noktalarından ve ne şekilde kullanılacağı hususunda bölge insanına bilgi verilecektir.  Mahalle camilerimizin tamamına olası yangınlar da ilk müdahalede kullanılmak üzere büyük yangı söndürme tüpleri yerleştirilecektir.
 
Tarıma Önem Vereceğiz
 
ATİLHAN SANCAK: Yol düzenlemeleri ve kar temizlemeleri için bir adet Greydere, yol yapımı esnasında malzeme nakli için bir adet Kepçeye ve yaptığımız yolların sıkıştırılıp sağlıklı alt yapılarının oluşması için bir adet silindire ihtiyacımız bulunmaktadır. Belediyemizin makine parkına kazandırmak için azami gayret sarf edilecektir. Bölgemizde yok olma noktasına gelen hayvancılığın daha profesyonel koşullarda yapılabilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulacaktır.  Son zamanlarda Karadeniz bölgesinde yaygınlaşan Kivi üretiminin bölgemize adaptasyonu ile yaylalarımızda üretilen ve ciddi miktarda pazara sahip olan Ligarbadan yapılan marmelat ve reçellerin daha modern tesislerde hazırlanıp pazarlanabilmeleri için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunulacaktır. İlçemiz hudutları dahilinde faaliyet gösteren Hidro Elektrik Santrallerinin sahipleri ile derhal görüşülecek. Bu coğrafyadan kazandıklarına karşılık olmak üzere bu coğrafyanın sorunlarının çözümüne yardımcı olmaları talep ilçe edilecektir. Belediyemize her yıl belli miktarda kaynak ayırarak yapacağımız hizmetlere katkı sunmaları temin edilecektir.
 
Birlikten Kuvvet Doğar
 
ATİLHAN SANCAK: Klasik el sanatlarımızın yaşaması, gelişmesi ve pazarlanması için destek olunacaktır. Qrtaklaşa kullandığımız yayla yollarımız için Sürmene, Araklı, Dernekpazarı ve Çaykara Belediyeleri ile güç birliği oluşturacağız. İmkanlarından faydalanabilmek için metropol kentlerdeki belediyeler ile KARDEŞ BELEDİYE haline gelmek için gayret sarf edeceğiz. Bunları nasıl başaracağımızı ayrıntılı bir şekilde  sosyal medya hesabımızdan 10 ana başlık halinde ve ikişer gün arayla takdirlerinize arz edileceğiz.  Birlikten kuvvet doğar. Büyük Birliktelikler, Büyük İşler Başarır. Hayallerimizdeki Köprübaşı’nı oluşturmak dileğiyle sağlıcakla kalın hoşça kalın.

Necmettin Altıntaş Encümen Adayı
 
Büyük Birlik Partisi Büyükşehir belediyesi Trabzon encümen adayı Necmettin Altıntaş. 1975 yılında Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Beşköy’ün Yılmazlar köyünde doğdu. 1985 yılına kadar ilkokulu Yılmazlar köyünde okuduktan sonra ailesiyle birlikte Fransa’ya yerleşti ve eğitimine orada devam etti.

İktisat ve Ekonomi üzerine okudu. İş hayatına Üniversite yıllarında aynı zamanda baba mesleği de olan inşaat sektöründe başladı. 2002/2016 yılları arasında kendi şirketini kurup faaliyetler göstermiştir.

Aynı yıllarda amatör futbol kulübü başkanlığı ve Dernek yöneticiliği görevlerinde bulundu, halen çalışma hayatına işadamı olarak devam etmektedir.

2016 yılında Türkiye’ye dönüş yapıp memleketine yerleşmiştir. Halen Köprübaşı’nın Beşköy Yılmazlar mahallesinde ikamet etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Fransızca ve İngilizce bilmektedir.