Moral Verdiler
 
Adana’daki patlama sonrası olay yerinden ilk açıklamayı Bakan Albayrak yaparak, “Son yıllarında Türkiye terörle mücadele noktasında çok yoğun bir süreç yaşıyor. Bu olay çok net bir mesaj verdi. Bu saatten sonra hele 15 Temmuz'dan sonra bugün yaşanan bu olaylarla birlikte şunu çok net ifade etmek istiyorum. Bu olayların hiçbirisi bizi, Türkiye'nin ulaşmak istediği istikametten alıkoyamayacak”  mesajını verdi. Kararlılığın devam edeceğini söyledi.
 
Patlama sonrası Trabzon’a gelecek olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gelişi ertelendi. Bekleneni yaparak direk Adana’ya geçti ve orada yaralı vatandaşlara hastanede geçmiş olsun dileklerini iletti. Soylu, “Milletimizin birliği ve beraberliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün kararlılığı, teröre karşı olan o birleştirici anlayışı aynı istikamette devam edecektir” ifadelerini kullandı. Türkiye ülke sevdalısı olan Trabzonlunun cesaretine ve kararlılığına tam destek veriyor. Bizlerde TAKA Gazetesi olarak iki bakanımızla ilgili haberleri detaylarıyla sizlere aktarmaya devam edceğiz.
 
Erdoğan Özbekistan’a Balta’yla Gitti
 
Değerli Okurlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Özbekistan Birinci Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kabrini ziyaret etti. Özbekistan’a 16 yıl sonra ilk kez Türk Cumhurbaşkanı gitti. Erdoğan bu ziyaretinde yanında götürdüğü ekibinde Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da yer aldı. Balta ve Erdoğan ziyaret sürecince gündemdeki konuları konuştu. 18 Aralık’ta Katar emiriyle Trabzon’a gelerek Akyazı stadının açılışını yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon için de Balta’dan bilgiler aldı.
 
CHP Atakta
 
Sevgili Okurlar, CHP Trabzon teşkilatı hem il yöneticileriyle hem kadın kollarıyla hem de gençlik kollarıyla son dönemde çalışmalarını hızlandırdı. CHP Trabzon teşkilatı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte genel başkan yardımcıları ve 81 ilin il başkanlarını sorunsuz olarak Trabzon’a ağırlayarak genel merkezde yıldızını parlattı. Şehrin sıkıntılarıyla ilgilenen Başkan Turgay Güngör, sorunları yerinde inceleyerek basın toplantısı gerçekleştiriyor. Güngör’ün CHP’de yolunun açık olduğu görülüyor.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim