Sevgili Okurlar; Sebze ve meyve hallerini dolaşarak hem esnafın hem de vatandaşın nabzını ölçtük. Vatandaşlar pahalılıktan yakınırken sebze ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirttiler. Esnaf ise durumun mevsimsel olduğunu söylese de yoğun tepkiler üzerine hükümet olaya el koydu. Ticaret Bakanlığınca yapılan araştırmalarda vurgun ortaya çıkarıldı. Bakanlıkça yapılan operasyonlarda sebze ve meyvelerin alış-satış fiyatlarında yüzde 800'lere varan artış tespit edildi. Saha denetimleri genişleyerek devam ediyor. Antalya’daki doğal afeti bahane göstererek fiyatları uçuran satıcılara büyük cezalar geliyor.
 
Belediyeler Sebze-Meyve Satışına Başlıyor
 
Değerli Okurlar; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ta konuyla yakın ilgileniyor.  Albayrak, “Birilerinin milletimizin cebindeki parasına el uzatmasına izin vermeyeceğiz. Belediyelerimizle birlikte kaynağından sebze ve meyveleri alarak büyük şehirlerimizde maliyetinde vatandaşlarımıza sunacağımız adımları görmeye başlayacağız. Belediyeler sebze-meyve satışına haftaya başlayacak. Fırsatçılık 82 milyonun cebine kastediyorsa kabul edilebilir değil. Son bilgiler çok enteresan şeylerin döndüğünü gösteriyor. Ama vatandaşımız çözümsüz olmadığını görecek. Sivri biber, patlıcan Türkiye bunu mu konuşacak, birileri stokluyor. Bir takım fırsatçıların seçim dönemini bile fırsatçılığa çevirdiğini söyleyebiliriz. Fırsatçılık kesinlikle kabul edilebilir değil. Bedeli çok ağır olacak. Hal Yasası ile ürünler tarladan sofraya ulaşacak” dedi. Bu çalışmalar önümüzdeki günlerde sebze-meyve fiyatlarının çok daha ucuzlayacağının müjdesi.
 
Bu Toprakları Yeşertelim
 
Sevgili Okurlar; Geride kalan hafta içerisinde Trabzon’da önemli bir seçim gerçekleşti. Trabzon Ziraat Odaları, Merkez ilçe Ortahisar başta olmak üzere bütün ilçelerde seçimli olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirdi. Birçok başkan güven tazelerken bazı ilçelerde değişiklikler oldu. Yapılan seçimler, Trabzon’umuza hayırlı olsun. Tarımın her geçen gün güç kaybettiği, topraklarımızın verimsizleştiği bugünlerde oda başkanlarının fikirlerine ve çalışmalarını her zamankinden fazla ihtiyaç var. Ziraat odalarının çiftçinin sorunlarını ve tarımla ilgili meseleleri çözmekte kamuoyu oluşturmaları gerekir. Çiftçilerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak adına daha fazla çalışma yapmalılar. Çiftçilerin birbirleri ile ve halk ile olan ilişkilerinde, dürüstlüğü ve güveni hakim kılmayı kendilerine amaç edinen bu kuruluşa bu dönemde gerçekten çok ihtiyaç var. Bütün Ziraat Odaları başkanlarımız gücünü bu doğrultuda harcamalı. Çiftçi ile kol kola girerek sorunlar aşılmalı.
 Mutlu Haftalar:TAKA
 
Editör: TE Bilisim