Sevgili Okurlar, Rüzgarın etkisiyle birlikte yangın kısa sürede büyüdü. İtfaiye araçları, Büyükşehir Belediyesi araçları, TİSKİ, Ormaniye ekipleri yangına müdahale etti. Çevre ilçelerden dahi görünen dev alevler yangının dehşetini gözler önüne serdi.
 
Vali Ve Başkanlar Yangın Yerinde
 
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve bazı ilçe belediye başkanları olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Saatlerce süren yangın sabaha karşı kontrol altına alınarak söndürülebildi.
 
Mavi Bayrak Almıştı
 
Değerli Okurlar, Çamburnu bir dönem, plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak’ı almıştı. Peki bu güzelim Çamburnu Ormanını yakan sebep neydi? Henüz belli değil ama 3 ihtimal üzerinde duruluyor. Gece ateş yakanlar, sabotaj ve çöp tesisi…Araştırmaların ardından kesin sebep belli olacak. Eğer bu yangına şahıslar sebebiyet verdiyse de cezalandırılacak.
 
Yeniden Yeşillendirilsin
 
Sürmene’deki yangın tüm şehrin ciğerlerini yaktı. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından kampanyalar başlatarak, “Çamburnu Orman Alanı yeşillendirilsin eski haline getirilsin ve SİT alanına döndürülsün” isteğinde bulundular. Yetkililerin de bu konuda gerekeni yapacaklarına inanıyoruz.
 
Tüm Detaylar Taka’da
 
Sevgili Okurlar, Yangının başladığı andan itibaren Sürmene Muhabirimiz Cemal Sancak ve Araklı Muhabirimiz Fatih Yılmaz olay yerindeydi. Yangını an be an takip eden muhabirlerimizin en detaylı bilgileri aktardılar.
 
Mutlu Haftalar TAKA
 
 
Editör: TE Bilisim