Sevgili Okurlar; Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Ortaokul öğrencisi Beyza Aslanhan, İskenderpasa Ortaokulu öğrencisi İlvenaz Emir ve Bahçesehir Koleji öğrencisi Ayşe Zeynep Çiftçi LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldular.  Öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini bir kez daha tebrik ediyoruz. İstihdamın kısıtlı, çalışma alanlarının az olduğu şehrimizde eğitim kalitesinin yükselişi gelecek adına umut vaat ediyor.
 
Çocuklarımızı bu yokluk içerisinden ancak ilimle kurtarabiliriz. Bu şehirde yaşayan aileler, öğrenciler, öğretmenler bunun bilincinde artık. LGS sınavına giren öğrencilerin dikkatine; LGS tercihleri 1-12 Temmuz arasında alınacak. LGS tercih dönemi için ise sonuçlar, 22 Temmuz 2019 tarihinde erişime açılacak. MEB tarafından yayımlanan Liselere Geçiş Sınavı tercih kılavuzu ile okul taban puanları, başarı sıralaması ve yüzdelik dilimler de belirlendi. MEB bu yıl ilk kez LGS tercih robotunu erişime açtı. Öğrenciler kendi yüzdelik dilimlerini okulların geçen yıl oluşan taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırarak tercih edecekleri okullar hakkında fikir edinebilecek.
 
Karadeniz’e Dikkat
 
Değerli Okurlar; Yaz mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte deniz sezonu açıldı. Bölgemizde her yıl yaşanan boğulma vakaları bu yılda tüm uyarılara rağmen devam ediyor. Önceki gün Sürmene’de bir kişi hayatını kaybederken, Giresun’da ise kaybolan Akçaabatlı öğretmenden haber alınamıyor. Karadeniz’de yüzme bilen yada bilmeyen fark etmiyor herkes çok dikkatli olmalı. Belediyelerin açıkladığı alanlardan başka yerlerde denize girilmemeli. Aileler çok daha duyarlı olmalı. Karadeniz adeta insan yutuyor. Çok ama çok dikkatli olalım.
 
Trabzonspor’da Sıcak Gelişmeler
 
Sevgili Okurlar; Trabzonspor’da ekonomik açıdan büyük bir yükün altından çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak resmen Bordo-Mavili camianın imdadına yetişerek 860 Milyon TL’lik borcun yapılandırılmasında ön ayak oldu. Trabzonspor camiası kendisine teşekkür ediyor. Bordo-Mavililerde bir diğer gündem ise transfer. Genç, gelecek vaat eden ve maliyetsiz oyuncuları kadrosuna katan Trabzonspor, birkaç tecrübeli oyuncuyu kadrosuna katarak transferi noktalayacak. Bu tecrübeli oyuncular, için yönetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Trabzonspor’u lig sonuna kadar yarışta tutacak oyuncu transferlerini taraftarlar sabırsızlıkla bekliyor. Yusuf ve Abdülkadir dosyası da rafa kalkmış gibi duruyor.
Editör: TE Bilisim