Sevgili Okurlar; Trabzon için faydalı geçen toplantıda Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, istihdamın önemine dikkat çekerken Ortahisar Belediye Başkanı da projelere destek çağrısında bulundu. Turizm alanında ise fahiş fiyatlara aşırı rastlanıldığı ifade edilirken Askon Genel Başkanı Orhan Aydın, “Atalarımız ne ekersen onu biçersin demişlerdir. Ben sektörün temsilcilerine buradan seslenerek kendilerini vicdanlı olmaya davet ediyorum. Fırsatçılık ekonomisi biran önce gündemimizden düşmeli” dedi. Bölgeye ve ülkeye döviz girdisi sağlayan, esnafa can suyu olan turistlere yonulacak kaz gözüyle bakmamalıyız. Onlarla misafirperverliğimizi göstermeliyiz.
 
Uzungöl Ve Ayder Dönüşüyor
 
Değerli Okurlar; Bölge için diğer bir önemli gelişme ise Karadeniz Bölgesi'ndeki 6 ili kapsayan, 15 maddelik 'İklim Değişikliği Eylem Planı'nı açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında Trabzon’da gerçekleşen toplantıda Bölgede dere yatağında bulunan, iklim değişikliği nedeniyle risk altında olan, acil ve öncelikli taşınması gereken 1950 bina tespit edildiğini belirtti. Bakam Kurum toplantı sonrası Bölge turizminin kalbi olan Uzungöl’e gitti. Burada yaptığı incelemelerin ardından kaçak olan 118 yapının sezon sonu yıkılacağını söyledi. Ardından Ayder’e geçen bakan Kurum, yeşil alana kurulan salıncakların kaldırılması talimatını verdi. Ayder’de ise büyük dönüşümün başlayacağı müjdesin verdi.
 
Trabzon Göklerde
 
Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta içinde Trabzon göklerdeydi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve Trabzon Valiliği'nin birlikte organize ettiği Türk Yıldızları'nın gösterisi Ortahisar ilçesinde gerçekleşti. 10 binlerce kişi sahile akın ederek gösteriyi izledi. Tür yıldızları adeta nefesleri kesti. Ardından ise Türk Hava Yolları, filosuna dahil olan 'rüya uçak' olarak adlandırılan ve şehit Eren Bülbül'ün anısına 'Maçka' adını verdiği ilk Boeing 787-9 Dreamliner uçağı ilk seferini Trabzon'a yaptı. Türk Yıldızları ve Trabzon protokolü tarafından karşılanan uçak Trabzon havalimanına indi. Ardından ise uçakta bulunan 300 kişilik heyet Eren Bülbül’ün Maçka’daki kabrini ziyaret etti. Trabzon şehri olarak yapılan bu duyarlı davranışı yürekten kutluyoruz.
 
Transferler Kampa Yetişecek
 
Değerli Okurlar; Trabzonspor, gelecek sezon hazırlıklarını Trabzon’da sürdürüyor. Yönetim ise 20 Temmuz’da başlayacak olan Avusturya kampı öncesi transferleri bitirmeye çalışıyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu, yeni transferlerin kamp öncesi biteceğinin müjdesini verdi. Öte yandan Yusuf yazıcı transferi belirsizliğini sürdürüyor. Fransa ekibi teklifinde ısrarlı, başkan Ağaoğlu’da fiyatta ısrarlı. Yusuf’un bir yıl daha takımda kalması tüm taraftarın isteği..
Editör: TE Bilisim