Sevgili Okurlar; Erdoğan, Fındık üreticisine 8,5 milyar lira destekleme ödemesi yaptıklarını hatırlattı. Fırsatçılar devreye girince TMO vasıtasıyla müdahale ettik diyen Erdoğan, fiyatlar olması gereken seviyelere çıktı. Bu yıl yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira, levant kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 16,5 TL. Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira, levant kaliteli kabuklu fındık için fiyat 16,5 TL’dir” ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan ayrıca ülke genelinde yapılan tarımla ilgili radikal kararların alınacağının sinyalini de verdi.
 
Fındığımızın bu seviyelere çıkması için herkesim elini taşın altına koydu. Üreticiden, STK’nına Milletvekillerine, Ziraat Odalarına, siyasi kuruluşlara kadar herkes fındığa sahip çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da hak edilen değeri fındığa verdi. Bundan sonraki aşamada ise TMO devreye erken girmeli. Üretici serbest piyasaya düşmemeli.
 
Ziraat Odaları
 
Sevgili Okurlar, Fındık fiyatının yüksek gelmesinde Ziraat odaları birliğinin yakın takibinin etkisi var. Türkiye Ziraat Odaları Birliği yönetim kurulu üyesi Hasan Kozoğlu ile Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar fındıkla ilgili olarak her türlü sorumluluğu aldılar ve bizlerde TAKA Gazetesi olarak mesajlarını manşete taşıdık, üreticinin yanında yer aldık.
 
İntiharın Ayak Sesleri
 
Değerli Okurlar; Geçtiğimiz hafta bölgemizde 4 kişi intihar etti. Bunlardan ikisi Trabzon’da aynı gün 1 saat arayla. Uzmanlar yaşanan intiharlarla ilgili şöyle bir değerlendirmede bulundu; kişinin davranış değişikliklerinden intihar edip etmeyeceğinin anlaşılabilir. İntiharın ayak sesleri:
Kişi intihar edeceğini dillendirmeye başlar,
İçe kapanıp aşırı mutsuzluk içinde bulunabilir,
Hayat enerjisinin bittiğini hissedebilir,
Çok karamsarlık gösterebilir,
Hayatla ilgili beklentisi yoktur,
Herşey ona anlamsız gelmeye başlar,
Daha önce girişimi olduysa tehlikelidir.
 
Trabzonspor Bu Yıl Coşturacak
 
Sevgili Okurlar; Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarına tam gaz devam ediyor. Avusturya kampında olan Bordo-Mavililer oynadıkları hazırlık maçlarında taraftarları memnun etti. Yeni transferlerden Yusuf Sarı oynadığı futbolla göz doldururken Campi defansta güven vermedi. 2019-2020 Cemil Usta Sezonunda 3 kulvarda yarışacak olan Trabzonspor’a lider bir stoper şart. Sağ bek ve sol bekin alternatifi yok ama öncelik çift santrafor ve stoper olmalı.
 
Yusuf  Yazıcı Gönderilmemeli
 
Yusuf Yazıcı, şampiyonluk isteniyorsa gönderilmemeli. Huzursuzluk yaratacaksa Bordo-Mavili camiaya yakışır şekilde gönderilmeli. Bir diğer göze batan oyuncu ise Doğan Erdoğan, ön libero pozisyonunda oynayan genç oyuncu defansta da iyi performans sergiledi. Bordo-Mavili ekip hazırlık maçlarındaki performansışyla lige en hazır takım olarak gösteriliyor. Diğer taraftan gözler forvet transferinde. Gelinen son aşamada ise Adebayor ile anlaşıldığı, Liverpool’un yıldızı Sturridge’nin karar aşamasında olduğu. Bu iki yıldız Trabzonspor’a sınıf atlatır. Sadece ligde değil Avrupa’da da vites yükseltiriz. Trabzonspor’da şuana kadar her şey istenildiği gibi, nazar değmesin.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim