Sevgili Okurlar, Unutmamalıyız ki okumakla barışık olmayan bir toplum, kültür ve ahlak normlarına bağlı kalmayan, hedefsizce hareket eden, sadece şekli düşünen, içerikten yoksun olan, günlük dedikoduların bulanık ırmağında gelişi güzel akan bir toplumdur.
 
Okumayan toplumlar, kökü toprakta olmayan ağaçlar gibi yıkılmaya ve çürümeye mahkûmdur. Okumaktan uzaklaştırılan bir toplum, düşünceden uzaklaştırılır, düşünceden uzaklaşan toplum ise sürekli dedikodu üretir. Bu yüzden okuma alışkanlığını çevremize aşılamalıyız.
 
Hatta günlük olarak gazete takibi yapmalıyız. Günlük olarak gazeteleri takip etmenin bir çok faydası vardır. Gazete okumak beyni çalıştırmaktadır. Gündemin düzenli olarak takip edilmesini sağlamaktadır. Okuyucunun bilgi potansiyelini genişletmektedir. Kişisel gelişime önemli katkılar sağlamaktadır.
 
Bu yüzden hergün mutlaka gazete okuyun, mutlaka TAKA okuyun. 
 
Başkanların 3. Yılı
 
Değerli Okurlar, 30 Mart 2014 seçimlerini üzerinden 3 yıl geçti. Referandum oylamasından dolayı belediye başkanları her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri toplantıları biraz erteledi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç geçtiğimiz hafta içersinde 3. yılını değerlendirme toplantısını yaptı. Basın mensuplarını Panagia Otel’de ağırlayan Başkan Genç neler yaptıklarını ve neler yapacaklarını detaylandırdı. Yeni kurulmuş bir belediye olmasına rağmen kısa sürede uyum sorununu çözdü ve hızlı şekilde projelere imza attı. Bu konuda başarılı, takdir görüyor. Başkan Genç’in önem verdiği en büyük konular ise yeşil ve temiz bir Trabzon. O yüzden herkesi de doğalgaz kullanımına davet etti. Biz de bu çağrıyı sizlere manşetten ilettik. Çünkü şehrimiz için çok önemli.

Şimdi sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nda. Başkan Gümrükçüoğlu 3. yıl değerlendirme toplantısını yarın sabah belediye tarafından Sera Gölü’nde yapılan yeni tesislerde gerçekleştirecek. Başkan Gümrükçüoğlu’nun mesajları ve yeni projeleri merakla bekleniyor. Bu toplantının ayrıntılarını siz değerli okurlarımıza ulaştıracağız.
 
Trabzonspor Yine Takıldı
 
Sevgili Okurlar, Trabzonspor hızlı çıkışıyla taraftarının gönlünü mest etmiş, Avrupa hayallerini yeşertmişti. Ama Beşiktaş’a ardından da Gençlerbirliğine takıldık. Gençlerbirliği ile berabere kalmış olmamıza rağmen üzüldük. Çünkü Trabzonspor, taraftarını galibiyetlere alıştırdı.  Kalan 5 haftada seri galibiyetler olarak Galatasaray geçmeli ve Avrupa’ya gitmeliyiz. Bu takım eğer inanırsa Avrupa’da güzel işler yapar. Bu yüzden son haftaları iyi değerlendirmeliyiz. Tüm camia takımına sahip çıkmalı. İnşallah güzel günler göreceğiz.
 
 Mutlu Haftalar TAKA
 
Editör: TE Bilisim