Yüzeysel Değil Bilimsel

Sevgili Okurlar, Eğitim çok önemli. Bugün başlayacak olan eğitim öğretim yılında yeni icatlar yapmalıyız. Yüzeysel değil bilimsel çalışmalar olmalı. Sonuç odaklı çalışma yapılmalı. Bunu sadece ilk orta ve lise için söylemiyoruz. Yüksek okullar içinde bekliyoruz.

Eğitim önemli, öğretmen önemli. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugünlere geldi ise bunda Baş öğretmen Atataürk’le başlayan Çağdaş eğitimin katkısı var. Sürekli olarak yükseldi ve belli bir seviyeye geldi.
Cumhuriyet tarihinin her döneminde eğitime katkı geldi. Son olarak eğitimde teknolojinin yakalanması da bunun cabası. Akıllı tahtalar ve Fatih projesi kapsamında ders kitapları yerine geçen bilgisayarlar.

Okullara Dikkat

Sevgili okurlar, Okullarda milyonlara genç var. Bunlar belli bir yaşa ulaşmış olacak. Ergen olanlar var. Okullarda ciddi sorunlar yaşanıyor ve yaşanacak. Öğrencilerin hem eğitim görmesi hemde teknoloji ile iç içe olması ve bu teknolojiyi oyun ve eğlence aracı olarak görmesi önemli sorunlardan birisi.

Geride kalan yıl içinde neler yaşanmadı ki? Hepsi de adli vaka haline geldi ve önce polise ardından da adliyeye sevk işlemi yapıldı.

Velilere Sorumluluk

Sevgili Okurlar, Burada bir sözümüz de velilere! Öğrenci velileri evden çıksın da çocuğum nereye giderse gtisin dememeli. Çocuğunu takip etmeli. Sigara ve Uyuşturucu kullanıyor mu, bunu mutlaka bilmeli. Okul önlerine musallat olanlara yönelik İçişleri Bakanlığının takibi olacak. Fakat bu yetmez en önemli takip velilerin takibi diyoruz ve eğitim sezonunun tüm çocuklara ve öğrencilere eğitimcilere hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.
TAKA Gazetesi yeni eğitim yılında haberleriyle yanınızda olacak.

Mutlu Haftalar TAKA
 
Editör: TE Bilisim