Sevgili Okurlar; Hafta içerisinde TMO’dan yapılan açıklamada hiçbir şekilde piyasaya girmeyeceklerini ve depolarında bulunan 2017’den kalan fındığı 2018’in sonuna kadar piyasaya sürmeyeceklerini açıklandı. TMO kurguladığı bu oyunla üreticiye fayda sağlamaya çalıştığını göstermeye çalıştı fakat büyük tepki topladı.
 
Bölgede AK Partili vekiller hariç TMO’nun bu tavrı muhalefetin, STK’ların, Tarım kuruluşlarının ve üreticilerin tepkisini çekti. Yapılan eleştiriler; TMO hem piyasaya girmiyor hem de depolarındaki fındıkla üreticiyi tehdit ediyor. Zaten fındık fiyatı dip seviyelerde. Depoları boşaltsa 5 liraya mı düşecek!  

Anlaşılan o ki fındık üreticilerinin derdini bilen yok. Ankara bu konudan bihaber.
 
Fındık konusunda üretici serbest piyasaya yem edilmiştir. Gelecek yıl üreticinin eli daha kuvvetli olması dileğiyle. Biz Taka Gazetesi olarak bu konuda her zaman üreticinin yanında olduk, dik durduk. Hiçbir zaman pes etmeyeceğiz. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı, ülkemizin en önemli ihracat ürününü sahipsiz bırakmayacağız. Çünkü kaybeden sadece üretici değil ülkemiz…
‘Türk köylüsünü ‘Efendi’ yerine getirmedikçe memleket ve millet yükselemez.
Mustafa Kemal ATATÜRK’
 
Taka Damgası
 
Sevgili Okurlar; Trabzon'un Fethinin 557. Yıl Dönümü kutlamaları ve 10. Trabzon Tanıtım Günleri etkinliği, İstanbul Yenikapı Etkinlik alanında yapıldı. Coşkulu bir şekilde gerçekleşen etkinlik dün sona erdi.

Gurbetçi vatandaşların hınca hınç doldurduğu etkinlik alanında Taka Gazetesi standı ve Karikatür sergisi büyük beğeniyle takip edildi.

Taka Gazetesi Yazı işleri Müdürü ve karikatürist Harun Yavruoğlu’nun açtığı sergiye ilgi büyüktü. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilleri ve bürokratlar bu sergide unutulmaz anlar yaşadılar.

Gazetemiz temsilcileri Aytekin Akay, Şenol Şensoy ve Nesrin Bayram da fuar alanında yaşanan gelişmeleri her gün tam sayfa olarak okuyucularımızla buluşturdular. Kendilerini kutluyoruz.
 
Kaçak Yapıya Son Verin
 
Değerli Okurlar; Bölgede kaçak yapılar tek tek yıkılırken yeni ruhsatsız yapılar tek tek yükseliyor. Vatandaşlar yaylalardan dere içlerine kadar rahatlıkla inşaat yapabiliyor.

Bu cesareti nereden geliyor? Derenin hemen yanına otel dikmek hakkın aklın hizmeti. Bunu görenlerde örnek alıp aynısını yapmaya çalışıyor. Devlet bu konuda af sınırlarını zorlamamalı. İnsanların canlarını hiçe sayan bu yapıları yerle bir etmeli. Ediyor da… Bu konuda yersiz eleştiriler yapılmamalı. Sonraki pişmanlık fayda etmiyor.
 
Galatasaray maçı rüya mıydı?
 
Değerli Okurlar; Trabzonsporlu taraftara gülmek yok. Tam yükselişe geçiyoruz derken tepetaklak oluyoruz. Galatasaray maçında oynanan oyun atılan goller sanki bir rüyaydı.  

Göztepe maçında Teknik Direktör Ünal Kahraman’ın ilk 11’i beğenilmedi. Burak Yılmaz herkes için sürpriz oldu. İlk yarıda penaltı dışında pozisyonumuz yoktu. Kendi sahasında oynayan Trabzonspor’a bu hiç yakışmadı. Umarız Bordo-Mavililer bu yenilgilerden ders alır, bu taraftarın yüzünü güldürür.
Mutlu Haftalar TAKA
 
Editör: TE Bilisim