Sevgili Okurlar; Uzmanlar fındık bahçelerinin yaşlandığını ve yeteri kadar bakım yapılmadığını ifade ediyor. Ayrıca fındık bahçelerine musallat olan böcekler ürünü adeta yok ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Trabzon Ticaret Borsası’nda düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Celal Tuncer’in verdiği bilgiler dikkat çekti. Tuncer, ülkemize Gürcistan üzerinden giren ve hızla ilerleyen kahverengi kokarcaların fındığı yok ettiğini ifade etti. Tuncer, “Fındık tarihi böylesine yok edici ve tehlikeli böcekle karşılaşmamıştır” dedi. Fındıkta bir önemli gelişmede Fiskobirlik’te yaşandı. 10 yılı aşkın FKB’de başkanlık görevi yürüten Lütfi Bayraktar yeniden başkan seçildi. Bayraktar döneminde fındık üreticisi çok acı çekti. FKB şubelerin çoğu kapandı. Büyük sarsıntılar yaşamasına ve tepkiler almasına rağmen yeniden başkan seçilen Bayraktar, bundan sonraki dönemde üreticiye daha yakın olmalı. Devletinde destek verdiği FKB, fındık üreticisini artık ağlatmamalı. Yabancı ellere teslim etmemeli.
 
Havaya Dikkat
 
Değerli Okurlar; Antalya’da aşırı yağış ve hortumlar nedeniyle kentte hayat durdu. Doğal afet nedeniyle iki kişi hayatını kaybederken, havalimanında hasar meydana geldi, sokakları su bastı. Trabzon’da da son 1 hafta içerisinde aşırı şiddetli rüzgarlar korkutuyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Ortahisar ve Köprübaşı ilçelerinde rüzgarın tetiklediği yangınlar meydana geldi. Bu yangınlarda ise 1 kişi hayatını kaybetti.  Zaman, zaman şiddetini artıran rüzgarlarda tedbiri elden bırakmamalıyız. Eğitim-Öğretimin ara verdiği bu dönemde çocuklarımıza daha dikkatle sahip çıkalım.
 
Trabzonspor Ve Adalet
 
Sevgili Okurlar; Trabzonspor-Başakşehir maçında yaşanan skandal hakem kararlarının ardından TFF ve PFDK’ya tepkiler çığ gibi büyüyor.  Trabzonspor’u sahada cezalandırmak için ellerinden geleni yapan Türk futbolu temsilcilerine VAR’da durduramadı. Sahada istedikleri gibi düdük çalan hakemler Trabzonspor’a karşı adaletten uzak, vicdan duygusundan yoksun kararlar almaya devam ediyor. Trabzonspor, camiası, taraftarı, teknik direktörü ve futbolcusu sadece futbolun güzellikleri için savaşmıyor, daha çok gönül ve emek verdikleri takımlarının haklarının yenmemesi için uğraş veriyor. Buda her sezon Trabzonspor camiasını yıpratıyor. Trabzonspor’un Divan Kurulu Üyesi Duayen Yazar Sadık Albayrak Taka Gazetesi’ne yaptığı açıklamada ‘Futbolda FETÖ kalıntıları var’ derken CHP Milletvekili Ahmet Kaya, TFF ve PFDK’yı istifaya davet etti. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise TFF’ye sert çıktı. Trabzonspor adaletin olduğu yerde şampiyonluklar yaşayacaktır. Buna inancımız tam. Dünya futbolu bunu sağlamak için VAR’ı getirdi. Türk futbolu için daha da ileri teknolojiye ihtiyaç var.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim