Sevgili Okurlar; Yüce Allah Kur'an da, "…Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun" buyurarak, ramazan ayında oruç tutulmasını emretmektedir.  Bu ayda camiler dolar taşar. Ramazan ayı gerçekten bir ibadet ayı olarak yaşanır. Namaz ve orucun yanında aynı zamanda bir yardımlaşma ayıdır. Bu ayda yoksullar, düşkünler daha çok hatırlanır.
 
Paylaşma Ayı
 
Geleneğimizde yakınlar, komşular, yoksullar iftara çağrılır. Maddi durumu iyi olmayanlar için iftar sofraları düzenlenir. Bu Ramazan’da Müslümanların her zamankinden daha fazla birliğe yardımlaşmaya ihtiyacı var. Ülkemiz ekonomik yönden büyük bir krizin içersinde. A’dan Z’ye her ürün zamlandı. Zamlar vatandaşın belini büktü.  Herkes imkanları elverdiğince yardıma muhtaç insanlara el uzatmalı.
 
Taka Gazetesi Ramazan ayı boyunca, okuyucularıyla ramazanın önemini belirten yazıları okuyucularımızla paylaşacağız. Ayrıca her gün yarım sayfa bulmaca gazetenizde yer alacak.
 
Trabzon Avrupa Yolunda
 
Sevgili Okurlar; Trabzonspor bugün sahasında ağırlayacağı İstiklal Mobilya Kayserispor karşısından 3 puanla ayrılarak hem bitime üç hafta kala Avrupa Kupaları’na katılmayı garantilemeyi, hem de ilk üç iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Teknik Direktör Ünal Karaman, ligde son oynanan Fenerbahçe maçının 11'inden farklı olarak iki zorunlu değişikliğe gidecek. Karaman'ın sağ bekte Pereira’nın yerine Kamil Ahmet’e, orta sahada ise Abdulkadir Parmak’ın yerine Amiri’ye görev vermesi bekleniyor. Bordo-Mavililerde tek hedef bu maçı kayıpsız geçirip yeni bir seriye başlamak.
 
Teşekkürler Türkiye!
 
Geçtiğimiz Cumartesi günü Türkiye Futbol Federasyonu ve Yayıncı kuruluşun ortaklaşa düzenlediği yılın en iyilerine ödüllerinin verildiği ‘Futbolun süperleri’ ödül törenine büyük tepki vardı. Trabzonsporlu genç yıldızları dahil Trabzon’un esamesinin olmadığı programa sadece Trabzonsporlu taraftarlar değil futbolla ilgilenen herkes eleştirdi.
 
Yusuf  Yazıcı ve Abdulkadir Ömür gözünüze girsin emi. Alışılagelmiş adaletsizliğin göze sokulduğu gecede Trabzonspor’un Türk futboluna kazandırdığı Burak Yılmaz da yaptığı hadsiz açıklamalarla organizasyonun tuzu biberi oldu. Yıllardır şampiyonluğu son haftalarda altın tepside 3 büyüklere sunan Teknik Direktör Abdullah Avcı’ya da resmen başarı değil teşekkür plaketi verildi. Biz de Trabzonlular olarak böyle bir seviyesiz organizasyonun içine dahil edilmediğimiz için emeği geçenlere teşekkür(!) ediyoruz.
 
Mutlu Haftalar Taka
Editör: TE Bilisim