Sevgili Okurlar; Sümela Manastırı’nda yıllardır bitirilemeyen bir tadilat var. Kızlar manastırı tadilatta. Bu sıralar açılacak deniyor. Ayasofya Camii’de kapatılarak restorasyon çalışmalarına başlandı. Avrupalı turist yolunu şaşırmadığı sürece Trabzon’a gelmesi imkansız. Neden gelsin? Arap turistlerin ise Trabzon’u havası ve yaylaları için tercih ediyorlar. Son yıllarda Araplar da Samsun, Ordu ve Giresun’u keşfetmeye başladı. Turizm batıya doğru hızla ilerliyor.
 
Sümela Bilmecesi
 
Değerli Okurlar;  Şehirdeki yöneticilerin bu konuda yaptığı açıklamalar çelişki içerisinde. Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Bu sezon Sümela’da çalışma devam ederken belli bölümlerini da ziyarete sunacağız’ derken Trabzon İl Kültür Müdürü Ali Ayvazoğlu yaptığı açıklamada ise, “Sümela kapalı değil. Geçen yıl 300 bin insan ziyaret etti. Kapalı yere 300 bin insan niye gelsin” dedi. Maçka Belediye Başkanı ise önceki gün yaptığı açıklamada manastırın 2019 yılı içerisinde ziyarete açılacağını söyledi.  Anlaşılan Sümela’da işler bayağı karışık.  Manastıra inşa edilmesi planlanan teleferik projesinin de 19 Şubat'ta ihaleye çıkacağı, yapım çalışmalarına ise Mart ayında başlanacağı bildirildi. Şehrimize hayırlı olsun. Uzungöl’ün de teleferik ihalesi yapıldı. İnşallah bu teleferiklerden şehrimiz beklenilen verimi alır ve doğa tahrip edilmeden bu projeler tamamlanır. Taka Gazetesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada şehrimizi güzelleştirenlerin yanında çirkinleştirenlerin karşında olacağız.
 
Trabzon’un Evlatları
 
Değerli Okurlar; Trabzonspor öz evlatlarıyla üst sıraları zorlamaya devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta Abdülkadir Parmak’ın golüyle Sivas’tan 1 puan alan Bordo-Mavililer bu haftada Abdülkadir Ömür’ün asistiyle 3 puanı almasını bildi. Diğer taraftar kaleci Uğurcan’ın performansı herkes tarafından takdirle karşılanıyor. Hüseyin Türkmen’e ise ayrı bir parantez açmak gerekiyor. 20 yaşındaki genç yıldız, oyun aklı, mücadelesi, hızı ve yetenekleriyle takımına ve taraftarlara güven veriyor.  Galatasaray’dan 11 milyon Euro’ya Sututgart’a transfer olan Ozan’dan en az 5 gömlek daha kaliteli bir savunmacı. İstanbul takımlarında forma giyse dillerden düşmeyecek bir oyuncu. Bu performansla devam ederse milli Takımın ve Trabzonspor’un değişmez isimlerinden biri olmaya aday. Yusuf Yazıcı bu gençlerin abisi sahada da hiçbir sorumluluktan kaçmıyor, nerde görev verilirse mücadelesini en iyi şekilde veriyor. Yedek kulübesindeki gençlerde en az sahadakiler kadar yetenekli.
 
Yerliye Karşı Yabancı
 
Sevgili Okurlar; Trabzonspor, maddi anlamda İstanbul takımlarıyla yarışamaz. Daha düne kadar borç batağında olan Galatasaray 10 Milyon Euro bir forvete verebiliyor. Biz ise o kadar futbolcu satıp hiçbir transfer yapmamamıza rağmen transfer yasağına takıldık. Bu yüzden Trabzonspor’un geleceğini kurtaracak olan bu gençlerdir. Trabzonlulardır. Şimdi önümüzde zor bir maç var. Ligin ilk yarısında 4 attığımız Galatasaray’a karşı deplasmanda oynayacağız. Devre arasında kadrosunu güçlendiren sarı-kırmızılar bu hafta 11 yabancı ile sahaya çıktı. Önümüzdeki haftada büyük ihtimal yine 11 yabancıya karşı Trabzonlu gençlerin ağır bastığı bir kadroyla mücadele vereceğiz. Sakatlarımız çok, fakat inancımız var. Hakemler müsaade ederse mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz.
Editör: TE Bilisim