Sevgili Okurlar; Hazine söylentisi üzerine 12 bin yıllık doğal gölün devlet eliyle yok olmasına kahrolduk. 81 ilde düzenlenen fidan dikim faaliyetleri hepimizi gelecek adına umutlandırdı. Göz göre göre yapılan yayla evlerinin sonradan yasaya aykırı diye yıkılması. Trabzon’a yapılacak olan Millet Bahçesi’nin içerisine nizami futbol sahası yapılıp yapılmayacağı. Yanan ve dökülen eski dolmuşların yerlerini ne zaman yenilerine bırakacağı gibi birçok konuyu hep birlikte tartıştık.
 
Vicdanlar nerede?
 
Değerli Okurlar; Ülkemizin ekonomik olarak çok zor bir eşikten geçiyor. Radikal kararlar almanın zamanı. Üst tabakada yaşayan vatandaşların altta ezilenlerden haberi yok. Toplum empati duygusunu kaybetti. Komşu açken tok yatmak vicdanımıza dokunmuyor. Tarihimizin, kültür ve değerlerimizin ne farkındayız nede saygı duyabiliyoruz. Gümüşhane’deki ‘Dipsiz göl’ün yıkımı büyük bir cehalettir. 12 bin yıllık doğal güzelliğin yıkılması 2 memurun attığı imzaya bakıyor. Neredesin sayın valim? Batman’da ise büyük bir tarih; her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Hasankefy yine devlet eliyle baraj uğruna yok ediliyor. Ne oluyor bize. Bu kadar vurdumduymazlık, tarihe düşmanlık neden? Anlamak zor!
 
Demiryolu Trabzon’un Geleceğidir
 
Sevgili Okurlar; Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu hafta içerisinde Taka Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Bocutoğlu, Çin’i Avrupa’ya bağlayan dünyanın gündemini oluşturan Bir Kuşak-Bir Yol Projesi’ni değerlendirdi.
 
Bocutoğlu açıklamasında projenin fırsatları ile birlikte tehditlerinin de değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bocutoğlu, “Bir Kuşak-Bir yol Projesinin Batı Asya Koridorunun Hazar Denizi varyantı Türkiye’den geçmekle birlikte, Trabzon limanının Türkiye Demiryolu Ağına bağlı olmaması, Karadeniz Bölgesinin projeden yararlanmasını engelliyor. Bu nedenle Trabzon’un Demiryolu ağına bağlanması şattır” dedi. Trabzon, demiryolunda Karadeniz’in merkezi olmalı. Bu konudaki ısrarımızı devam ettirmeliyiz. Trabzon demiryolu ile çok farklı yerlere çıkacaktır.
 
Trabzonspor’un Sakatlık Sorunu
 
Değerli Okurlar; Trabzonspor milli aranın ardından çalışmalara başladı. Hafta Sonu oynanacak olan Ankaragücü maçı Bordo- Mavişliler için çok önemli. Bu maçı kazanarak ligin zirvesindeki istikrarlı yürüyüşünü devam ettirmek isteyen Trabzonspor’un sakatlıklarla başı dertte. Sol bek Novak ve Yusuf Sarı’nın sakatlanması büyük bir üzüntü yarattı. Milli arada sakatların takıma dönmesini bekleye bordo- mavililer bu sakatlıklarla adeta şok oldu. Diğer sakatların durumu ise yine maç günü belli olacak. Trabzonspor bu sorunu aştığı zaman çok daha eli bol olacak ve rahatlayacaktır.
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim