Sevgili Okurlar; 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından AK Parti'den milletvekili seçilen Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, CHP'den seçilen Ahmet Kaya ile İYİ Parti'den seçilen Hüseyin Örs, Trabzon Adliyesi’nde mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Zafer Kurtoğlu'ndan aldılar. Milletvekillerinin tümü bu mazbata töreninde birlik mesajı verdiler. Hep birlikte çalışacağının görüntüsünü ortaya koydular. Burada Trabzon insanını mutlu eden bir fotoğraf ortaya çıktı.

Bakanlık İçin İsmi Geçen…
 
Trabzon şehri AK Parti hükümetleri döneminde hiçbir zaman bakansız bırakılmadı. Önemli isimler, önemli noktalarda görev alarak şehrimizi temsil etme noktasında başarılı işlere imza attılar. AK Parti hükümetlerinin tümünde bir bakanı olan Trabzon, bu seçimlerin ardından da büyük bir beklenti içerisinde girdi. Trabzon milletvekili olarak son bakanı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ardından Trabzon’dan bir başka isme bakanlık verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Temmuz ayı başlarında kabinenin belli olacağı konuşulurken, Trabzon’da bakanlık için ismi geçenler ise şu şekilde sıralandı: Süleyman Soylu, Muhammet balta, Berat Albayrak, Mustafa Varank, Erdoğan Bayraktar, Şeref Malkoç ve Asım Aykan.

Değerli Okurlar; Şehrimizde önemli yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlar yapılıp bitirilirken, bir taraftan başka yatırımlar için projeler geliştirildi. Özellikle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Trabzon’daki yerel yöneticilerle istişare yaparak projelerin öncüsü oldu. Trabzon’u iyi analiz ederek, yatırımların önünü açtı. Bir şehrin bakanı olduğunda nasıl yatırımlar alabileceğini, kazanımların çok olabileceğini en üst seviyede yaşamış şehirlerden biride Trabzon’dur. Bu nedenle Trabzon’dan bir bakanın kabine de yer alması yatırımların hızla devam etmesi açısından çok önemli ve Çevre Komisyonu Başkanı olarak Muhammet Balta buna yakındır.

Hızlanması Gereken Yatırımlar

Sevgili Okurlar; Bu yatırımlar hangileri diye sorarsanız; Tren yolu, Hafif Raylı Sistem, Çevre Yolu, Şehir Hastanesi ve Millet Bahçesi diyerek sıralayabiliriz. Projenin başlama süreci hızla ilerleyebilir. Ancak bu projenin takibini yapan milletvekillerine tabiri caizse yetkisiyle lojistik destek sağlayan bir bakanın olması gerekiyor. Bu nedenle Trabzon’daki yatırımların hızlı bir şekilde sonuca ulaştırılması için ‘Trabzon bakansız olmaz’ diyoruz. Bu söylemin de şehirde karşılık bulduğunu görüyoruz. AK Parti’ye yıllarca yüksek oy oranıyla destek vermiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçimlerde yanılgıya uğratmayan şehrin, bakansız kalması da düşük ihtimaller arasında.

Turizm Toplantıları
 
Sevgili Okurlar; Şehir olarak son yılların en büyük turizm sezonunu yaşıyoruz. Şehre ay sonunda Suudi Arabistan ve İran’dan turist taşıyan uçaklar ardı ardına iniş yaparken Temmuz sonuna kadar turizm patlaması yaşanması bekleniyor. Trabzon Valiliği’nde turistleri en iyi şekilde ağırlamak için toplantı üstüne toplantılar gerçekleşiyor. Trabzon’un doğusundan batısına kadar ilçelerde büyük bir turizm hareketliliği yaşanacağı bildirilirken, işletmeler de ekonomik anlamda büyük bir rahatlık yaşayacak. Trabzon bu turizm sezonundan kazançlı çıkacaktır. Her yıl artan turist potansiyelinin önümüzdeki sezon büyük bir olgunluğa erişeceğini düşünüyoruz. Görünen o ki, Trabzon bu yıl turizm sezonundan anlının akıyla çıkarsa önümüzdeki yıl şehre müthiş bir akın bizleri bekliyor.
Mutlu Haftalar: TAKA
Editör: TE Bilisim