Sevgili Okurlar; Vatanı savunmak için yurdun dört bir yanında örgütlenen "Müdafa-i Hukuk" cemiyetlerinin en güçlüsü Trabzon'da kurulan Trabzon Müdafaa-i Hukuk Cemiyetidir. Ayrıca Trabzonlular gerçekleştirdikleri çalışmalar ile Erzurum Kongresi'nin toplanmasına da öncülük etmişlerdir.
 
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘İlk defa Samsun'a ayak bastığım zaman bana gönül gücü veren vatandaşlarımın ilk safında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya büyük kanlı savaşında, üçüncü tümen ile yetişen Trabzon çocuklarının savaş alanında gösterdikleri fedakârlıkların kıymetli anısı daima aklımda işlenmiş kalacaktır' diyerek Trabzonluların vatan sevgisine ve milli mücadele ruhuna dikkat çekmiştir. Bu sözler üzerinden tam yüz yıl geçti. Değişen hiçbir şey yok. Trabzon Türkiye’nin yine en milliyetçi, vatanını ve milletini en çok seven ve sahiplenen şehri. Trabzonluların için son sözü Dünya Lideri Atatürk söyledi zaten. Bu sözlerin üzerine laf söylemek kimsenin haddi değildir. Hele ‘Yunan- Pontus’ benzetmesi yapmak küstahlıktır.  Tartışması, benzetmesi, yakıştırması dahi iğrençliktir. Geçtiğimiz hafta içerisinde infial yaratan bu konu hakkında gazetemiz yeterli duyarlığı gösterdi. Bundan sonrada göstermeye devam edecektir.
 
Dayanılmaz Bir Acı
 
Değerli Okurlar: Şehrimizde geçtiğimiz günlerde çok acı bir olay yaşadık. Çaykara ilçesi Derebaşı mevkiinde görev sırasında uçuruma yuvarlanan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'dan hala haber alınamıyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken çok ama çok acı haber gündemimize düştü. JAK timindeki Astsubay Üstçavuş Mustafa Gidergelmez ile Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya, Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Çamlıkaya HES bölgesinde Solaklı deresinde akıntıya kapıldı. Yaklaşık 700 metre ileride bulunarak sudan çıkarılan 2 asker tüm müdahalelere karşın şehit oldu. Allah Rahmet eylesin yakınlarına sabır versin. 1 canı ararken 2 can verdik. Dayanılmaz bir acı. Bu kadar işinde tecrübeli insanlarımızın bu şekilde can vermeleri herkesi derinden üzdü.
 
Kanserle Nasıl Savaşılır
 
Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz haftaya sadece üzücü olaylar damga vurmadı, sevinç ve umut aşılayan haberlerimizde gündeme damga vurduk. Bölgemizde sıklıkla görülen kanser vakasını bunu yaşayan birinin anlatımıyla kaleme aldık. 9 yıldır bu hastalıkla savaşan Gazeteci Yazar Cevat Ocak mücadelesinin sırlarını Taka Gazetesi’ne anlattı. Bu röportajımızı tüm okurlarımız noktası noktasına okudu.  
 
Bu Takıma Aşığız
 
Değerli Okurlar; Trabzonspor, önceki akşam sahasında Türkiye’nin en iyi futbol oynayan takımı Beşiktaş’a resmen futbol dersi verdi. Genciyle, tecrübelisiyle, yerlisiyle yabancısıyla tam bir takım olan Bordo- Mavililer, bu sene şampiyonluğu son anda kaybetti. Tam bir kaosun içinden doğan bu takım başkanından, teknik direktörüne, futbolcusundan taraftarına kadar yaşanan kenetlenmeyle yeniden doğru. Öz evlatlarımızın göstermiş oldukları futbol becerileri, ağırbaşlılık ve sempatik tavırları da Türkiye’nin bu takıma olan sevgisini artırdı. Bizde bu takıma aşığız. Önümüzdeki yıl şampiyonluk istiyorsak yıldız oyuncularımızı bir yıl daha elimizde tutmalıyız. Öz evlatlarımız bu takımla şampiyonluk yaşamalı. O gururu bize yaşatmalılar.
Editör: TE Bilisim