Sevgili Okurlar; Çocuklara buralardan ulaşım daha kolay oluyor ve kandırılabiliyorlar. Yani ailelere çok görev düşüyor. Çocuğunuzla aranızda güçlü bir iletişim kurun ve onu sosyal medyada karşılaşabileceği tehlikelere karşı uyarın. Gün içerisinde neler yaptığından haberdar olun ve arkadaşlık ettiği kişiler hakkında bilgi edinin. Bu sayede işler yolunda gitmediğinde çok geç olmadan duruma müdahale edebilirsiniz.

Değerli Okurlar; Sosyal medyada artık yazılan yazılar suç niteliği sayılabiliyor. Yani çocuğunuz birilerine özenip bir şeyler paylaştığında suç işlemiş olabilir. Dikkatli olmak ve uyarmak gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, sosyal medya paylaşımları sebebiyle 6 ayda 3 bin 710 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Bunlardan 1.656'sı tutuklandı ve 1.203'ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kimlikleri tespit edilen 10 bin kişi hakkında soruşturma devam ediyor. Evet, bunun bilincinde olun ve çocuklarınıza anlatın.

Kurallara Uyalım

Sevgili Okurlar; Trafik kazalarında her geçen gün artış oluyor. Türkiye’de 2016'nın ilk 9 ayında 307 bin 608 trafik kazası meydana gelmiş ve 2 bin 712 kişi hayatını kaybetmiş… Trabzon’da da her gün yeni kaza anonsları haber merkezine ulaşıyor. Kazaların çoğu trafik kurallarının ihlallerinden dolayı meydana geliyor. Sürücülere uyarılarda bulunalım. Hem kendi güvenliğiniz hem de karşı taraf için lütfen kurallara uyalım. Hiçbir şey insan hayatının önüne geçemez. Geçtiğimiz gün sağlık ocağına gitmek için yola çıkan Fatma Hemşire’nin ölümü şehri şok etti. Geride 4 çocuğu ise yetim kaldı… Bu acıları yaşamamak için daha dikkatli olalım. Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım…

İyi haftalar TAKA
 
Editör: TE Bilisim