Sevgili Okurlar; Hemen hemen bütün şehirlerimiz yaşam alanlarıyla tam bir turizm kenti olurken Trabzon’da ise tam tersi bir durum var. Terör bataklığı olan Tunceli bile turizm cennetine döndüğü ülkemizde mega projeler olarak şehrimize yapılacağı söz verilen Erzincan-Trabzon Demir Yolu, Büyükşehir Hastanesi, Güney Çevre Yolu, Hafif Raylı Sistem’in son zamanlarda adı dahi geçmiyor. Turizm yerlerimiz, yaşam alanlarımızın ise akıbeti her gün değişiyor. Sümela yıllardır yok, açılan kısım kimseyi tatmin etmiyor. Ayasofya Müze’den camiye dönüşmesi ardından tadilat için kapanması. Uzungöl’ün içler acısı durumu. Sera Gölü’ndeki yürütülen çalışmaya kimsenin anlam verememesi… Trabzon gerçekten komalık hasta. Planlı hiçbir çalışma yok. Herkes günü kurtarmanın peşinde. Bu gidişle, Türkiye yeniden yıkılıp yeniden kurulur, Trabzon hayallerle uğraşır.
 
Fındık Sezonu Başlıyor
 
Değerli okurlar; Bölgemizin en önemli tarım ürünü fındık hasadına 1 aya yakın bir süre kaldı. Her yıl üretici bir önceki yıl gibi olmaması için dua ediyor. Fındıkta uygulanan politika ise mevsimlik. Türkiye’nin dünyaya ihraç ettiği en önemli tarım ürünü olan fındıkta ipleri eline alamaması gerçekten düşündürücü. Fındığımızın devlet eline değmesi lazım. Üretici her yıl bir karamsarlık içerisine bırakılıyor. Bahçede topladığı fındığın değerini bilmiyor. Sattığı fındığın gerçek ederini hiçbir zaman bilemedi. Bu yıl fındıkta beklenti büyük.  Üreticiler Temmuz ayı sonuna kalmadan, üretim maliyetleri de göz önüne alınarak fındık fiyatının belirleneceğini,  TMO’nun fındık alacağını açıklanmasını bekliyor.
 
Dozer Cemil’e Layık Trabzonspor
 
Sevgili Okurlar; Trabzonspor, yoluna doludizgin devam ediyor. Trabzon halkının önümüzdeki sezon tek avunacağı, mutlu olacağı yer Akyazı olacağa benziyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu, yaptığı işlerle taraftarın güvenini kazandı, kazanmaya da devam ediyor. Transferle de ince eleyip sık dokuyan Bordo-Mavililer, gelecek sezon lige fırtına gibi girecek. Gençlerin yıldızlaştığı Trabzonspor’da tecrübeli oyuncularla birlikte tam bir takım havası yakalanacak. Şimdiden taraftar heyecanlı. Forma satışları patladı. Kombineler hızla tükeniyor. Mükemmel bir hava içerisinde yeni sezona merhaba diyeceğiz. Cemil Usta (Dozer Cemil) sezonuna layık bir Trabzonspor izleyeceğiz gibi görünüyor.
 
Editör: TE Bilisim