Sevgili Okurlar; Yaşanan olaylar Trabzonluların üzerine yıkılarak sosyal medya ve ulusal başında linç kampanyası başlatıldı. Halbuki olayın Trabzonlularla uzaktan yakından alakası yok. Dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin başlattığı bir provokasyon. Bölge turizmine ve insanına vurulmaya çalışılan bir darbe. Trabzon halkı misafirlerini nasıl ağırlaması gerektiğini ders olarak tüm ülkeye gösterecek kapasiteye sahiptir. Yaşanan konu çok hassastır.
 
PKK Bayrağından Farksız
 
Değerli Okurlar, Trabzon’da PKK veya herhangi bir terör örgütü sempatizanı kim olursa olsun barınamaz, barındırılamaz. Bu açık ve nettir. Fakat Uzungöl’de yaşanan olay bu durumla karşılaştırılamaz. Saldırıya uğrayan 9 Iraklı şahısın kimseden şikayetçi olmadığı öğrenildi. Ayrıca sınır dışı edilmedikleri kendi istekleriyle ülkelerine döndükleri belirtildi. Yaşanan bu olay Trabzon’un ve Uzungöl’ün tanıtımını zedeledi. Türkiye’nin çimentosu olarak adlandırılan şehrimiz üzerine düşen görevi her daim yerine getirmiştir. Bundan sonrada getirmeye devam edecektir.
 
THY Ve Vergilendirme
 
Değerli Okurlar; Trabzon turizmine bir diğer darbeyi de Türk Hava Yolları vuruyor. İstanbul’dan Trabzon’a gelecek vatandaşlar ya bilet bulamıyor ya da bin liraya yakın fiyatlarla seyahat ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon Milletvekili tarafından meclis gündeminde yer alan bu konunun çözüme kavuşması şarttır. Bu düpedüz soygundur.
 
Fındık 15 Ve Yukarısı
 
Sevgili Okurlar, Fındıkla ilgili de TAKA Gazetesi’nin takibi var. Özellikle bu yıl Avrupa’da ve İtalya ile Amerika’da fındık olmadı. Dünya fındığının yüzde 90’ını Türkiye karşılayacak. Onun için Karadeniz fındığı 15 TL ile 20 TL arasında olacak. Buna göre herkes piyasaya sahip çıksın.
 
Sarp Kapısı Harcı!
 
Sevgili okurlar, Bölgemizi ilgilendiren bir diğer konu ise  sıklıkla kullandığımız Sarp Sınır Kapısı harçları. 15 TL’den 50 TL’ye çıkartılmasına tepkiler yağıyor. Gürcistan gümrüğünde vatandaştan para alınmazken Türkiye kendi vatandaşını burada da eziyor. Vergi ve zam konusunda Gürcistan halkı bizden çok daha şanslı. Ekonomik yönden yaşadığımız krizi hükümetimiz asgari ücretle çalışan vatandaşın sırtından çıkarmaya çalıştığı için bu ülkede zenginler uçuyor, fakirler ölüyor. 100 liralık telefon kayıt harcının 1500 TL’ye çıkarılması da buna örnektir. Hiçbir zengin yurt dışından telefon getirtmez.
 
Trabzonspor Keyif Veriyor
 
Sevgili Okurlar; Trabzonspor taraftarlarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu, yaptığı çalışmalarla camiayı ekonomik yönden rahatlatırken gelecek sezon içinde umut vaat eden transferler yapıyor. Yusuf Yazıcı’yı büyük bir ihtimalle takımda tutan Ağaoğlu, genç ve yetenekli oyuncuları takıma kazandırdı. Bol alternatifli bir kadro oluşturan Bordo-Mavili ekip Avusturya kampında güçleniyor. Trabzonspor, sadece bununla da yetinmiyor.
 
Hedef 250 Bin Forma

Medya merkezinin hazırladığı videolar beğeniyle takip ediliyor. Keşan motifli gri formaya yapılan klip ise herkesi duygulandırdı. Dünya çapında oyuncuların bile dikkatini çekti. Gri forma satış rekorlarını ikiye katladı. Hedef 250 bin forma satışı.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim