Sevgili Okurlar; Ülkemizin ve milletimizin geleceği için sağlam temeller atılıyor, kararlı hamleler ve yenilikler yapılıyor. Bölgemizde ve Trabzon’da da gözle görülür gelişmeler yaşanıyor. Yatırımların bir kısmı tamamlanırken bir kısmı da projelendirilip başlama noktasına geldi. Oluşturulan yeni kabinede Trabzon’un bu dönemde nokta atış yapabileceği bakanlıklardan biri verildi. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı görevine getirilen Trabzonlu hemşehrimiz Mehmet Cahit Turan’ın Güney Çevre yolu, Demiryolu ve şehir içerisindeki trafiği rahatlatacak olan düzenlemelerde büyük rol oynayacak. TAKA Gazetesi her zaman olduğu gibi toplum adına yapılan her bir yatırımın destekçisi ve takipçisi olmaya devam edecek.
 
Teröre Geçit Yok
 
Değerli Okurlar; Trabzon’un gündeminden düşmeyen bir diğer konu ise İmar Barışı… Bölgemizde yaylalarda ve turizm alanlarında inşa edilen kaçak yapılara verilen af uygulamasının ‘iyi sonuçlar’ vereceği gibi ‘sorunlar’ çıkaracağı da belirtiliyor. Bu süreç çok iyi yönetilmeli, en azından bundan sonraki dönem için çok daha dikkatli olunmalı. Yaylalarımızda ki bir diğer sorun ise terör. Güvenlik güçlerimizin bir an bile boş bırakmadığı kırsal alanlarda hainler köşeye sıkıştı. Geçtiğimiz hafta 2 teröristin öldürüldüğü Giresun kırsalında operasyonlar sürüyor. Kaçacak bir yer bulamayan terör grubu güvenlik güçlerimizce köşeye sıkışmış durumda. Öyle görülüyor ki, Güvenlik güçlerimizi, bölge halkımızı, yaylacılarımızı ve turizm sektörünü tehdit eden bu hainlerin izleri kısa süre içinde temizlenecek.
 
Fındıkta Hasat Heyecanı
 
Sevgili Okurlar; Dünya’nın ve Türkiye’nin en çok fındık hasadı yapıldığı bölgemizde bahçeye giriş tarihi belirlendi. 1 Ağustos tarihinde fındık hasadı başlıyor. Üreticilerimiz fındık bahçelerini kendi evleri gibi silip süpürdü. Otunu kesti, eşkinini ayıkladı. Yevmiyeciler şimdiden ayarlandı. Şimdi sıra toplamada. Üreticinin aklı diğer yandan da fındık fiyatlarında. Geçtiğimiz yıl 8.25 TL ile 11 arasında gezen fındık fiyatları için bu yıl beklenti en az 12 TL yönünde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında üreticiye verdiği sözde umutları bir hayli yeşertti. Bakalım bu yılki fındık politikası nasıl olacak. Üreticinin, emekçinin her daim yanındayız.
 
Transfer Ve Taka Farkı
 
Değerli Okurlar; Yeni sezon hazırlıklarını Slovenya'da sürdüren Trabzonspor’da hareketli saatler yaşanıyor. Transferde İranlı Vahid Amiri'yi kadrosuna katan Bordo-Mavili ekip bir diğer İranlı stoper Majid Hosseini’ye imza attırması an meselesi. Defans hattını güçlendirmek isteyen Trabzonspor’da transfer harekatı devam edecek. Trabzonspor’da yaşanan bir diğer gündem maddesi ise Taka Gazetesi Spor Muhabiri Ali Osman Yürük arkadaşımızın ortaya çıkardığı ‘Kulübün 1966, 1967, 1968, 1969 yıllarına ait kayıt ve kuruluş defterlerinin skandal bir şekilde satışa çıkarılması’ haberi… Trabzon ve Trabzonspor’un takip ettiği bu gelişmede iyi bir habercilik çıkartan Yürük’ü tebrik ediyoruz. Yörük Trabzonspor’un tarihini kurtarılor.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim