Sevgili okurlar; Trabzon’da son yıllarda bu sektör üzerinde yoğun çaba sarf ediyor. Karadeniz bölgesi turizmin gelişimi açısından çok şanslı bir konuma sahip. Yeşil ve mavinin birleştiği, tarihi yapılarında süslediği adeta cennetten bir köşe.
 
Trabzon’da Uzungöl ve Sümela Manastırı başta olmak üzere Ayasofya Cami, Sera Gölü, Santa Harabeleri, yaylalar, tarihi mekanlar, müzeler ve bir çok turizm alanı var. Fakat bu Allah’ın bize lütfü olan bu alanları iyi kullandığımız söylenemez. Bu nimetlerimizin değerini geç anladık. Fakat kaybetmiş bir şeyimiz yok bundan sonra huzur veren, stres attıran projelere daha fazla değer vermeliyiz.
 
Sezon Öncesi Son Durum
 
Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinde Uzungöl’de yapılan çalışmaları gündeme getirdik. Uzungöl’ün trafiğinin rahatlaması için çalışmalar yapılıyor. Alt yapısı tamamlandı. Şuan o bölgede kapalı yol yok. Bir diğer turizm cenneti olan Sera Gölü’nün deki bakımsızlığı da siz kamuoyuna sunduk. Çalışmaların durduğu Sera Gölü’ne daha fazla değer verilmesi gerekiyor. Sümela manastırındaki çalışmalar ise hava şartları nedeniyle yavaşladı.  Daha önce 18 Mayıs olarak planlanan birinci etabın ziyarete açılış tarihi, 25 Mayıs’a ertelendi. Burası açıldıktan sonra Trabzon turizmine büyük katkı sağlayacak. Ayasofya Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları devam diyor. Çalışmalar bittikten sonra kapalı olan freskler gün yüzüne çıkacak. Turistlerin daha rahat gezebilecekleri alan oluşturulacak. Gazetemiz şehrin yararına olan projelerin takipçisi olmaya devam edecek. Turizmi 4 mevsime çıkarmak için farklı çalışmalar yaparken elimizde var olan nimetleri hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz.
 
Hakemler Ve Trabzonspor
 
Değerli okurlar; Türk futbol tarihinde en çok hakemlerin konuşulduğu bir ligi geri bırakıyoruz. Hemen hemen bütün takımların nasibini aldığı kötü hakemler ligin kaderini değiştiriyor. En son Rize- Galatasaray maçında yaşanan hakem hataları ligin şampiyonunu belirler cinsten oldu. Bir takımın şampiyonluk yolu açılırken diğer takımın ise Avrupa hayalleri kırıldı. Trabzonspor’un hakemler yüzünden kaybettiği puanlar eklense şuan şampiyonluğunu ilan etmiş olurdu. Bu yıllardır böyle devam ediyor, birileri ne isterse öyle oluyor. Trabzonspor bu yıl verdiği mücadeleyle herkes tarafından en başarılı takım olarak ilan edildi. Gençleriyle tecrübeli oyuncularıyla, hocasıyla takımıyla ve muhteşem taraftarıyla bu yıl bir bütünlük sağladık. Bu birleşme ve onurlu yürüyüş seneye de devam etmeli. Bu takım küçük dokunuşlarla birlikte gelecek yılda hem Avrupa’ya hem de lige damga vurabilir. Trabzonspor’da iyi bir yönetim duruşu. Başkan Ahmet Ağaoğlu, teknik patron Ünal Karaman’la birlikte bu anlayışı sahaya yansıttı. Görüyoruz takımda ki herkes elinden geleni veriyor. Böyle devam ettiği sürece yeni zaferler bizleri bekliyor.
*-*-*
Dün anneler günüydü.. Ömürlerini ailelerine vakfeden, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerimizin, Anneler Günü´nü kutlu olsun, tüm şehit annelerinin ellerinden öpüyoruz.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim