Sevgili Okurlar; Dün Afrin’de Özgür Suriye Ordusu tarafından yakalanan PKK’lı teröristin  ‘Beni Türk Askeri’ne verin’ diye yalvarışı ordumuzun her şeyden önce vicdanına olan güvenini gösterir. Yıllardır o bölgede birlikte yaşadığı insanlara değil de yok etmek istedikleri bir ülkenin askerine sığınmak istedi.
Yani Mehmetçiğimizin merhametine…
Biliyorlar çünkü Türk askeri savaşta bile olsa aman diyene kılıç kaldırmayacağını.
Bizim orda bulunma nedenimizi çok iyi biliyorlar.
Biz petrol için değil,
Biz toprak için değil,
Biz intikam için değil,
Biz sadece ülkemizi savunmak için, barış için oradayız!
Atatürk’ün dediği gibi; Yurtta sulh cihanda sulh.
 
Sağlıkta Yükseğe Sıçramalıyız
 
Değerli Okurlar; Yeşil ve mavinin ortasında, doğayla iç içe tamamen organik ürünler tüketen bir şehirden betonlaşmanın hızla arttığı, denize sadece uzaktan bakabildiğimiz, ormanların bir hiç uğruna yok edildiği bir şehir olduk. Dedelerimizin yüz yaşını gördüğü bir kentte torunları 70’i zor görür oldu. Sağlıklı olmak, kendine iyi bakabilmek çok zorlaştı. Trabzon sağlık alanında iyiye gidebilmek adına çırpınıyor. Şehir hastanesi tartışmaları yaşanırken diğer taraftan da mevcut hastanelerin küçük çapta onarımları yapılıyor. Fakat yapılan çalışmaların bu şehir için yeterli olmadığı görülüyor. Hastanede yaşanan kuyruklar, yanlış tespitler, hijyenik olmayan ortamlarda yapılan tedaviler, acil servislerdeki doktor yetersizliği, haftalar hatta aylar sonrasına verilen randevular bu şehir insanını hastaneye gitmekten bezdirdi. Yapılacak olan şehir hastanesi ile büyük bir sıçrama bekleniyor. Bu şehrin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir sağlık merkezi olmasını istiyoruz. Buna ihtiyacımız var.
 
Cephanelik Tartışması
 
Sevgili Okurlar; Trabzon’da hafta içi cephanelik savaşları yaşandı. Yenicuma Mahallesinde yer alan Cephanelik’in hemen yanına yapılan proje için Trabzon ayağa kalktı. Öyle ki bu projenin bitimine 3 ay kaldı. Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Anıtlar kurulunun onayladığı bu projenin yapım aşaması bitmek üzere iken tepkilere neden oldu.
 
Trabzon’a yatırım yapan insanları bu şehre düşman etmemeliyiz. Yapılan proje kimine göre güzel kimine göre kötü. Fakat Trabzon’a turizm anlamında oteller dışında elle tutulu bir şey yapılmıyor. Devlet bu konuda yetersiz, birde iş adamlarımızı bu kentten soğutmayalım. Eleştirelim yol gösterelim, gerekirse yaptırmayalım fakat doğrunun yanında olalım. Bir de uyarı yapalım. Cephaneliğin yanına restorant yaptınız, otel yaptınız mescit yaptınız. Yeni bir projeye hitiyaç var mı idi?  
 
Mutlu Haftalar TAKA
 
Editör: TE Bilisim