Sevgili Okurlar; Ülke genelinde terör olaylarında gözle görülür azalma yaşanırken uyuşturucu tacirlerine de nefes aldırılmıyor. Bakan Soylu’nun bu konudaki kararlılığını polise verdiği, ‘Kırın ayaklarını’ talimatıyla gördük. Bu söz; genliğimizi yok etmek isteyenlere ve terörün örgütlerini besleyenlere az bile. Bu söz olayın ciddiyetini ve bir an önce gönüne geçilmesi için her kesime verilen gözdağıdır. Okul önlerinde veya herhangi bir yerde peynir ekmek satar gibi uyuşturucu ticareti yapanlara en ağır ceza verilmeli.
 
Yeşilay Trabzon Şubesinin de uyuşturucuya karşı verdikleri mücadele takdire şayan. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz’un bu konudaki gayretlerini herkes görüyor. Son olarak Başkan Boz Trabzon’a Yeşilay Danışmanlık Merkezi ile Yeşilay Türkiye Rehabilitasyon Modeli’ni kuracaklarının müjdesini verdi. Kurulacak olan merkez ile Yeşilay tütün, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığının önüne geçmek için mücadele verecek. Yapılan bu çalışmayı takdirle karşılıyoruz.
 
Taşeron Bilmecesi
 
Değerli Okurlar; Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini içeren 696 sayılı KHK’nin yayımlandığı günden beri taşeron işçilerin soruları ve kaygıları azalmak bir yana daha da arttı.
 
En büyük kaygıları geçmiş haklarından feragat ederlerken kıdem tazminatlarının yanıp yanmayacağı.
 
Çalışma Bakanlığının “Tazminatınız yanmayacak” açıklaması da korkuları gidermemiş.  İşçiler, “Madem öyle niye dilekçeye direk böyle yazmıyorlar” diye soruyor.
 
 “Aynı işi yapacağız ama diğer kadrolu işçilerle aynı ücreti almayacağız, adalet bunun neresinde” diye tepki gösteriyorlar.
 
Önemli bir endişe konusu da sınavların biçimi. Özellikle sözlü ve uygulamalı sınav ile komisyonların niteliği. Okuma yazma bilmeyen ya da ilkokul mezunu olsalar da derdini yazılı anlatmakta zorlanan arkadaşları olduğunu söylüyorlar. Sınavda başarısız olmaları halinde durumlarının ne olacağı ise daha büyük bir soru olarak orta yerde duruyor. Bir kesim ise asıl işi yapan işçilerin kadroya alınmadığını söyleyerek bu yasada düzenleme yapılmasını istediler. Umarız bu yasanın katı kuralları biraz esnetilir ve olabildiğince işçi bu haklardan yararlanabilir. Gazete olarak işçi ve emekçinin her zaman yanındayız. Hakların adaletli olarak dağılmasından yana olduğumuz gibi bunun mücadelesini elimizden geldiği kadar vereceğiz.
 
Trabzonspor  Antalya’da Güç Depoluyor
 
Sevgili Okurlar; Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısı için hazırlıklarını Antalya'da yaptığı kampla sürdüren Trabzonspor'da transfer 3 bölgeye transfer için görüşmelerini sürdürüyor. Önceliği Boca Juniors’a giden Mas’ın yerine alınacak oyuncuya veren Bordo-mavili kulüp stopere ve birde kanat oyuncusu alınacak. Bursaspor’da oynayan Aziz Behiç sol bek için yoklanıyor. Bonservisinin çok olduğu gerekçesiyle başka oyuncularda araştırılıyor. Stoperde ise çok sayıda oyuncunun adı geçiyor. 21 Ocak’ta başlayacak lig için Trabzonspor elini çabuk tutmalı. Gelecek oyuncular takıma bir an önce adapte olmalı. 2. Yarının ilk 3 maçı bizim için çok önemli. 9 puanla başlayabilirsek ligde çok şey değişir. Şampiyonluk yolunda iddialı bir takım izleriz.
 
Mutlu Haftalar TAKA
 
Editör: TE Bilisim