Sevgili Okurlar, Maç sonrası tartışmalar başladı. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, “Trabzonspor bir kere de yanılt bizi” açıklamasında bulundu.
 
Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, Trabzonspor taraftarı ile Rizespor taraftarı arasındaki dostluğun Trabzonspor’un Bursaspor karşısında karşılaşmayı kaybetmesiyle bozulduğunu söyleyerek, “Mücadele etmezseniz şehirlerin düşmanlığını önleyemezsiniz. Sen mücadele et, yenil. Hakkını ver. Rize 100-500 yıl da geçse bunu unutmaz” ifadelerini kullandı.
Rizespor'un Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise, “Net bir cümle söylemek yeterli, bu şehir bu günü unutmaz” dedi.
 
Tüm bu söylemler çok sakıncalı söylemlerdir. Rize ve Trabzon her zaman dosttur. Bu tür ayrıştırıcı ifadeler kullanmak yangına körükle gitmektir.
 
50. Yıl İçin
 
Değerli Okurlar, Trabzonspor 2016-2017 sezonunu noktaladı. Takım artık tatile girdi. Ne Avrupa hayali gerçek oldu ne de Türkiye kupası. Bordo mavili takım 50. yıl öncesi iyi bir sınav veremedi. Bu sezon iyisiyle kötüsüyle geride kaldı. Şimdi önümüze bakma zamanı. Peki neler yapılmalı? Trabzonspor Başkanı ve Teknik Direktörü tüm sezonun analizini çıkarmalı. Hangi futbolcular takımla yürüyecek veya yürüyemeyecek karar verilmedi. Bunun ardından eksik mevkilere mutlaka nokta transferler yapılmalı. Eğer gerçekten 50. yılda şampiyonluk isteniyorsa marka isimler transfer edilmeli. Önce şehri ve camiayı havaya sokacaksın ardından da lig başından itibaren başarılı skorlarla zirveden kopmayacaksın.
 
Ramazan Huzurdur
 
Sevgii Okurlar, Ramazan ayının diğer aylara göre büyük bir yeri vardır. Çünkü Ramazan ayı onbir ayın sultanıdır. Çünkü Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Ayrıca bin aydan daha hayırlı olan "kadir gecesi" bu ay içerisindedir ve tabi ki oruç ibadeti de bu ayda yapılmaktadır.
 
Ramazan ayı kardeşlik bağlarının güçlendiği en önemli aydır. Ramazan ayı bereket, bolluk, af ve mağfiret ayıdır.
 
Bu mübarek ramazan günleri herkesi bir sofrada buluşturuyor. Trabzon’da yoğunluk nedeniyle bir araya gelemeyen önemli isimler iftar sofralarında bir araya geliyor.
Ramazan ayının manevi atmosferini hep birlikte yaşıyoruz. Allah herkesin tuttuğu orucu kabul eylesin.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim