Sevgili Okurlar; En çok seçmeni olan AK Parti, MHP ile yaptığı çalışmada birçok kritik ilde kendilerinin aday çıkaracağını açıkladı. MHP’de bu illerde AK Parti’ye tam destek verecek. 2 sağ partinin yaptığı ittifaka ve gösterdiği adaylara karşı çıkan olmazken muhalefet tarafında ise kazan kaynıyor. Trabzon’a muhteşem bir karşılamayla giriş yapan AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, aynı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Kısa zamanda her kesimin sempatisini kazanan Zorluoğlu, rakiplerinin birkaç adım önünde gözüküyor. Muhalefet cephesinde ise CHP’nin Trabzon’da aday çıkarmayarak İYİ Parti’nin adayı Atakan Aksoy’a destek verileceğini açıklaması tabanda tepkilere neden oldu. Ardından ise CHP’de istifalar yaşandı. Trabzon’da kemik oyu İYİ Parti’den önde olan CHP’nin aday göstermemesi Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, Muharrem İnce seçmenine karşı yaptığı bir stratejik hamle olarak değerlendirildi. Kılıçdaroğlun’un, Genel Başkanlık seçiminde İnce’yi destekleyen, illerin tümünü İYİ Parti’ye verdiği belirtiliyor. MHP’nin ise Trabzon’da aday çıkarıp çıkarmayacağı belli değil. Kulislerde ise Büyükşehirde AK Parti’nin adayına destek verip kazandıkları takdirde yönetime güçlü bir MHP’li isim koyacakları konuşuluyor.
 
İlçeler Ve Canalioğlu Israrı
 
Değerli Okurlar;
İlçelerde ise henüz bir netlik yok. Trabzon’un 18 ilçesinde AK Parti teşkilatları ilçe belediye başkan adayanın kim olacağını merakla bekliyor. İlçelerde 1 dönem görev yapan ve hiçbir yasa dışı sıkıntısı olmayan, hizmet etme konusunda çaba gösteren isimlerin devam etmesi yönünde bir kanaat belirdiği ifade ediliyor.  Muhalefette ise sık sık gündeme gelen Volkan Canalioğlu bir türlü ikna edilemiyor. Canalioğlu’nun yoğun telefon trafiği ve baskı nedeniyle zaman zaman telefonunu kapatmak zorunda kaldığı belirtiliyor. İYİ Parti’de sadece Trabzon teşkilatları değil, özellikle Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın da Canalioğlu’nun ikna edilmesi için CHP genel merkezine baskı yaptığı gelen bilgiler arasında. Adaylar açıklanana kadar bu durum değişmeyecek. Yaşanan gelişmelerin Taka Gazetesi olarak takipçisi olacağız.
 
Türkiye’yi Sarsan Olay
 
Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinde komşumuz Rize’de acı bir olay yaşandı. Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, polis arkadaşı tarafından silahla vurularak şehit edildi. Mevzunun tayin meselesi olduğu belirtilirken olayla ilgili Ankara’dan gelen müfettişlerin çalışmaları devam ediyor. 15 yıl boyunca vukuatsız bu vatana hizmet eden bir polisin tayin meselesi yüzünden müdürünü şehit edip 2 arkadaşını da yaralamasının ardında başka bir şeyin olup olmadığı araştırılıyor. Rize’de gönüllere girmiş bir emniyet Müdürünün şehit edilmesi herkesi derinden üzdü. Rize il emniyet müdürlüğüne ise geçici olarak Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik atandı. Çevik’te Trabzon’da çok sevilen bir müdür. Görevini başarıyla yerine getireceğinden hiç şüphemiz yok. Şehit Müdür Verdi’ye tekrardan Allah’tan rahmet diliyoruz. Böyle olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz.
Mutlu Haftalar TAKA
 
Editör: TE Bilisim