Sevgili Okurlar; Seçime sayılı günler kala Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayları özetle tanıyalım. Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu. Van valisi iken sürpriz bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Trabzon’a aday gösterildi. Seçim çalışmalarına herkesten önce başladı. Trabzon’un evladı olduğunu, samimiyetini her platformda gösterdi. Ön yargıları kırdı, şehre kendini kısa zamanda tanıttı ve sevdirdi. Zorluoğlu, şehirde kendilerinden önce başlatılan tüm çalışmalara sahip çıkacaklarını söylerken, yeni dönem için hazırladıkları yeni projeleri kısa zaman içinde yapacakları lansman toplantısıyla kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti. Seçim çalışmalarına sürdüren Zorluoğlu’nun açıklayacağı projeleri gazetemizden takip edebilirsiniz.
 
Aksoy Donanımlı
 
Değerli Okyurlar; Profesör Dr. Atakan Aksoy. Millet İttifakı İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı. Asfalt profesörü olarak kendini tanıtan Aksoy Çevre, altyapı, inşaat ve ulaşım alanında donanımlı. Şehircilik anlamında bir başkanda olması gereken bütün bilgi birikime sahip. Bunları sahaya yansıtma konusunda görev verildiği takdirde başarabilecek bir profil çiziyor. Başkan adayı Aksoy, seçim çalışmaları kapsamında Trabzon’da gitmediği ilçe kalmadı. Sivil Toplum Kuruluşları’nın görüşlerine çok önem veren Aksoy, esnaf ve vatandaşların taleplerini tek, tek dinleyip notlarını alıyor. Sahada büyük uğraş veren Aksoy’un inancı tam. Gazetemizi her fırsatta ziyaret eden Aksoy’a bir kez daha başarılar diliyoruz.
 
Saadet‘in Hamlesi Ses Getirdi

Sevgili Okurlar; Cumhur ve Millet ittifakının adaylarının yanı sıra kendi adaylarını çıkaran partilere gelelim. Saadet Parti’sinin adayı da Trabzon’da ses getirdi. Trabzon’da İYİ Parti Kurucu il başkanlığı yapan ve ardından istifa eden Hasan Saka Saadet Parti’sinin Trabzon Büyükşehir Belediye adayı oldu. Saka, Saadet Partisi’ne katılma gerekçesini de açıkladı. “Ben bir Türk milliyetçisiyim.” diyen ve siyasete MHP’de başladığını söyleyen Saka, “Küresel sistemin bu ülkeye dayattığı sisteme karşı tek çözüm Saadet Partisidir. Bu yüzden buradayım” dedi. Saka’nın Trabzon’da bir kitlesi, bir gücü var. Kendisini tanıyanlar büyük sevgi gösteriyor. Saka saha çalışmalarına hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde adını daha çok duyacağız.  
 
BPP-VATAN- DP Ve Bağımsızlar
 
Değerli Okurlar; Bağımsız Türkiye Partisi’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haydar Bektaş hem TGC’yi hem de TAKA Gazetesini ziyaret etti. Büyük Birlik Partisinde ise geçtiğimiz hafta içi Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının Mehmet Yazıcı olduğunu açıkladı. Aday tanıtım toplantısında Trabzon’un sorunlarını çok iyi bildiğini belirten Mehmet Yazıcı’nın ilk vaadi ise başkan olur olmaz su fiyatını yüzde 50 indirmek oldu. Yazıcı vaatlerine devam ederek, “Belediye ihalelerimizi şeffaf. Noter ve basın huzurunda gerçekleştireceğiz. Belediyemizin imkanlarını şahıslara değil, halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. Vatan Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kentsel planlamada ve belediyelerde 40 yıllık deneyimi bulunan İnci Güngör'ü aday olarak gösterdi. Uzun bir çalışma sonrası hazırladıkları seçim bildirgesini de açıklayan Güngör'ün hedefi Trabzon'u Batı Asya'nın Liman kapısı yapmak. Güngör, fındık ve çay üreticisine zirai destek sözü verdi. Demokrat Parti’nin ise aday hazırlığı olduğu ve kısa sürede açıklayacakları ifade ediliyor. Bağımsız adayların sayısı da bir hayli fazla. 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim