2019-2020 Cemil Usta futbol sezonu Trabzonspor’umuza ve tüm kulüplerimize hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.
İstanbul’un 3 büyük kulübü yine pahalı ve yıldız oyuncuların peşine düştü, bunun yanında Trabzonspor ise geleceğe yönelik planlar yaparak genç ve yetenekli oyuncuları kadrosuna dahil etmeyi yeğledi.
Bu davranışıyla da futbol kamuoyunun dikkatini çekmiş oldu.
Tabi bu transfer politikası bana göre de iyi bir yöntem çünkü bunun örneği önümüzde.
3 yıl önce altyapıdan gelen oyuncular bugün birer yıldız adayı oldular ve Trabzonspor’u sırtlayan oyunculardır bu çocuklarımız.
Bu sezon Yusuf ve Rodallega’dan yoksun kaldık. Hepsi bu kadar.
Yani gecen yıl ki kadromuzu aşağı yukarı elimizde tuttuk ve bu da bizim açımızdan iyi bir avantajdır.
Tabi bu avantajımız yeni gelen oyuncuların uyumuna ve performansına da bağlı.
Yeni gelen oyuncularımızın faydalı olup olmadığını veya olup olamayacağını izledikten sonra hep beraber yorumlayacağız.
Bunun yanında hocamız da kaldığı yerden devam ediyor ve oyuncularını daha da iyi tanımış olmakta. Geçen sezon bazı hatalı değişikliklerinden dolayı onu da eleştirdik.
Eminim o da bu hatalarını görüp bu sezona daha iyi bir çalışma yöntemiyle başlayarak Trabzonspor’umuzu daha iyi yerlere hep birlikte getirme gayreti içinde olacaktır diyor ve ilk resmi müsabakamız olan Sparta Prag maçına geçiyorum…
 
SON 10 DAKİKA
 

UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçımız, Çeklerin güçlü ekibi Sparta Prag’la idi. Rakibimizin avantajları liglerin erken başlamaları, haliyle bizden daha hazır olarak başlamalarını gerektiren unsurdu. Çünkü 4’üncü lig maçlarını oynayarak karşımıza çıktılar. Trabzonspor’un avantajları ise deplasmanda seyircisiz oynamak, bir de geçen sezon ki kadrodan sadece Yusuf Yazıcı’nın olmayışı yani geçen yılki kadro aynen devam ediyor. Bunun yanında deneyimli bir isim olan Obi Mikel alındı. Yani oturmuş kadromuzla maça başladı.
Ancak şunu gördük ki Trabzonspor kesinlikle hazır değil. Kimse maçın skoruna aldanmasın. Çünkü maç başlar başlamaz Prag takımı tüm hatlarıyla oyunun kontrolünü ele aldı. Gol pozisyonlarına da girerek bize zor anlar yaşattılar. 7’inci dakikada bizi direk kurtardı. 16’ıncı dakikada ise hem stoperlerimizin pozisyon alamamaları, hem de kalecimizin hatalı çıkışı Costa’ya rahat kafa vurma şansı verdi o da bu şansını golle sonuçlandırdı.
Son 10 dakikaya kadar oyun disiplininden oynayan Prag takımı, orta saha hakimiyetini tamamen elinde bulundurdu. Bunun yanında çok çabuk çıkarak hücumda da çoğalmayı bildiler. Kalemizde de devamlı tehlikeli bir görüntü ortaya koydular.
Orta alanımızda oynayan Sosa çok pas hatası yaptı. Bu da daha hazır olmadığımızın göstergesiydi. Bakıyorum stoperlerimiz yine geçen sezon ki hatalarını yapıyorlar. Duran toplardaki zaafımız aynen devam ediyor. Trabzonspor’da bir başka sorun da ilk yarıda santraforuz oynamamızdı.
Ekuban bize santrafor da kesinlikle ilaç olmayacağı anlayışındayım.
İkinci yarıya santraforda Sorloth’a görev verdi Ünal Hoca…
Bu oyuncu biraz olsun takıma hareket getirdi.
Ancak golü bulan taraf 68’inci dakikada yine Prag’tı.
Kenga’nın 30 metreden vurduğu topu Uğurcan ancak seyretti.
İkinci maça taşıyacağımız umutları da bitirdik diyorduk ki 83’üncü dakikada bu kez duran topla Ekuban’la golü bulduk. Ganalı oyuncu bu golle arkadaşlarına büyük moral getirdi: sın dakikalarda beraberliği arayan oyuncularımız 89’dakikada Sorloth’la beraberliği bulduk ve Trabzon’daki maça büyük bir avantajla çıkmayı başarmış olduk.
Maç boyu kötü oynamamıza rağmen son 10 dakikadaki müthiş bir dönüşle, tur atlayacak gelen taraf Trabzonspor oldu.
Çocukların hepsini kutluyorum.