Trabzonspor’da kadro dışı bırakılan ve sakatlanan oyuncular nedeni ile bir panik havasıdır gidiyor. Sanki dersin kulüp küme düşme potasında. Lige başlarken, yönetimin seçim vaadi olarak bizlere sunmuş olduğu öze dönüş projesi ne oldu. Bu yönetim zaten 3 yıl süre istemedimi.

Ekonomik olarak zor günler geçiren kulübü, bu zor süreçten çıkarmak için yapılması gereken zaten bu değilmidir. Herkeste bir heyecan, takım lig ikincisi, iki takviye ile şampiyon olur düşüncesi hakim. Peki sizce bugünümü kurtarmak  önemli, yoksa kulübün geleceğinimi. Şu an takımda direk oynayan 4 genç Trabzon patentli oyuncu, “Endişelenmeyin Bizler Varız, Bu Kulübü Ayağa Kaldırırız ve Şampiyonda Yaparız” mesajını vermedilermi. Bu güvensizlik ve endişe neden, neden bu çocuklar bu ağırlığı kaldıramaz anlayışı hakim herkeste.

Lütfen ilk yarı maçlarını hatırlayın, bu takımın lig ikinciliğine gelmesinde en büyük katkıyı kimler verdi. İki oyuncu sakat diye ağlanacakmıyız, her şeyden vazmı geçeceğiz, kaldı ki bu kulübün transfer yapma şansıda yok. Şu an için takınılan tavır, bence genç oyunculara hakarettir, onlara güvenmeme halidir, onlarla olmaz anlayışıdır ve bu anlayış kulübün geleceği içinde çok vahim bir tablodur.

Herkesin bu gençlere destek olması şarttır. İnanın bu kulüp şampiyonluğu bu çocuklarla yaşayacaktır. Bizden olmayanların bizi anlaması imkansız, bunun örneklerini daha dün yaşadık. Kimse Trabzonspor’u bizim gibi ve sahada mücadele eden bizim çocuklarımız gibi sevemez, sahiplenemez. Şu anda kulüp zor durumda ya, gidenler, giderayak kulübü tamamen batırıp gitmenin hesapları içinde.

Geçmişte yaşanan bir olay herkese örnek olmalıdır. Lemi Çelik kulübün zor durumda olduğu bir zamanda, cebinden kulübe para vermiş ve sorunların giderilmesine katkı yapmıştır. Bunu neden yapmıştır diye sormayacağım bile, çünkü o Trabzonlu ve Trabzonspor’ludur.

34 yıl önce kaybettiğimiz ruhu geri kazanmak için önümüzde mükemmel bir fırsat var, bunu değerlendirmeliyiz, eğer bu avantajı da kaçırırsak bir daha asla olmayacak. Varsın bu yıl takım şampiyon olmasın, ama 7 -8 genç oyuncuyu takıma kazandıralım, inanıyorum ki bir iki yıl sonra lige ambargo koyarız.
Muhtaç Olduğun Kudret Hemen Yanıbaşında, Altyapıda……