ORDU ÜNİVERSİTESİ’NDE NELER OLUYOR?
 
Açıkça söylüyorum ve yazıyorum. Üniversitelerdeki hocaların öğrenciler üzerindeki otorite ve yetkileri hiç kimsede yoktur.
Hep duyarız. Eğer bir hoca öğrenciye kafayı taktıysa onun dersinden geçmesi mümkün değildir. İtirazlar hiçbir işe yaramıyor. Öğrencinin açacağı davalar en az altı ay sürüyor.. Olan öğrencilere oluyor. Bu konuda düzenleme mutlaka yapılmalı.
Hocalara bu anlamdaki yetki çok fazla. Bu yetkisini silah olarak kullanan çevremde tanıdığım çok hoca vardır..
Yüksek  Öğrenim  Kurumu  Başkanı Prof.Dr.Yekta Saraç’ı yakından tanırız. Üstün nitelikleri olan bir bilim insanıdır. İnsanı değerleri çok yüksektir.. Bu nedenle Yekta hocaya ricamız Ordu Üniversitesi’ne bir el atmasıdır. İlginç şeyler çıkabilir..
*
Üniversiteden söz açılmışken, Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tasarım Bölümü’nde Hasan Buyruk adında bir hoca varmış. Öğrencilere göre tam başına buyrukmuş. Astığı astık, kestiği kestik..
Bir yıl önce kendisine ‘Hocam sınavdan daha fazla not bekliyordum, kâğıdımatekrar bakabilir misin?’ diyen bir öğrenciyi disipline vererek uyarı cezası verdirtmiş. Üniversite yönetimi de hocaya ceza verecek değil ya…
Ve o öğrencinin kaderine bakın ki, kendisine disipline veren kafayı takan, her an açığını kollayan o hocanın dersini almak zorundadır.. 20 veya 22 yaşındaki o öğrencinin ruh sağlığını siz düşünün..
*
Aldığımız bilgilere göre, Buyruk hocamız, bir yıl önce uyarı cezasını verdirdiği aynı öğrencimizi tekrar disipline vermiş… Sebebineymiş biliyor musunuz? Sınav ortamında değil. Ders ortamında öğrencinin telefonuna mesaj gelmiş, öğrencide mesajına bakmış…
Allah aşkına, öğrenci ders ortamında telefonuna bakmış ya da gelen mesajını okumuş diye disipline verilir mi? Verilirse hangi maddeye göre ceza verilir? Üniversite ortamı özgürlüğün yüksek olduğu yerlerdir.
Öğrenci gürültü yapıp dersin düzenini bozmadıktan sonra, ister dinler, ister dinlemez, hatta ister not alır, almaz öğrencinin takdirindedir. Kendine ve hafızasına güvenen öğrenci not almaz. Üniversitede okuyan her öğrencinin telefonu yanındadır. Sadece sınavlarda yasaklanır..
Öğrenci ders dinlemiyor, not almıyor, telefonla oynuyorsa sınavlarda zaten başarısız olur. Ve bedelini öder. Üniversite yönetimi de “Öğrenci her zaman haksızdır” mantığı ile bu ve bu zihniyetteki hocaları hep koruyor..
Hem ailelere, hem de öğrencilere yazıktır. Çocuklarımızın geleceği ile kimse oynamasın. Yekta hoca bu işlere bir el atmanızı tüm öğrenci ve veliler adına rica ediyoruz.
Bu Buyruk hocayı Ankara’dan takip ediyoruz. Öğrencimizin başına bir şey gelirse, kayıtsız kalan Üniversite yönetimi olacaktır. Rektör beyin bilgisi olsun.