Of Bağımsız Belediye Başkan Adayı Güngör Saral, Taka gazetesi’ne projelerini anlattı, önemli mesajlar verdi
 
31 Mart 2019 yerel seçimleri yaklaşırken Belediye başkan adayları da çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur ittifakı ile CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet ittifakı adayları favori gösteriliyor. Trabzon’un Of İlçesinde bu durum farklı. Önce MHP adayı olarak gösterilen Güngör Saral, Cumhur ittifakı gerçekleşince adaylığı geri çekildi. 25 yıllık eğitimci olan ve ilçesine hizmet aşkıyla yanan Güngör Saral’ın bu sevdasını gören vatandaşların baskısı ve sevgisiyle Saral Of’ Belediye başkanlığı için bağımsız aday oldu. İstihdam, sorun çözüm, turizm, ekonomi yönünden projeleri hazır olan Güngör Saral’a Of’ta büyük bir teveccüh var. Yaklaşık 2 ay boyunca Of’un her noktasına adım atan Saral, gittiği her yerde halkın sevgisiyle karşılanıyor. Güngör Saral’ın, “Sessiz çoğunluğun sesi ile Of Güngör’ecek” sloganı ise ilçede dillerden düşmüyor. Taka Gazetesi’ne konuşan Of Bağımsız Belediye Başkan Adayı Güngör Saral’ın projeleri ve Of analizini sizler için özetledik. İşte Saral’ın o açıklamaları;
 
İlçeme Hizmet İçin İstifa Ettim
 
TAKA: Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?
 
GÜNGÖR SARAL: 1971 Of doğumluyum. İlk, Orta ve Lise eğitimimi Of İlçesi’nde tamamladım. Daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kimya bölümünü bitirdim. Çay sektöründe kalite kontrol şefi olarak görev yaptım. Akabinde Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak 1997 yılında göreve başladım. 16 yıl Rize Merkezde görev yaptıktan sonra Of Merkez’de bulunan Ulusoy Meslek Lisesi okulunda göreve başladım. 2014 yılında AK Parti Of belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulundum. 9 aday üzerinden anketlerde iyi bir konumdaydım. Nasip olmadı. Mevcut belediye başkanımız göreve başladı. Ben tekrar aynı okulda öğretmen olarak göreve döndüm. Yine aynı okulda 5 yıl görevde bulunmamım ardından bu seçimlerde başkan adaylığı için istifa ettim. Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adaylığımı açıkladım. O süreç şöyle gerçekleşti. Hangi parti olduğuna karar verememiştim. Bütün partilerden teklif geliyordu. Bu süreçte MHP Genel Merkezinden teklif geldi. Bende Of ilçe başkanımızı arayarak Trabzon il Başkanıyla birlikte Ankara genel merkeze gittik.  MHP’nin adayı olarak süreci başlattık. Of’a döndüğümde 23 yıllık öğretmenlik hayatımdan istifa ederek siyasete girmiş oldum. Yaklaşık 2 ay boyunca da Of’umuzun 68 tane mahallesi vardır. Bu mahalleleri gezdik. Of’umuzu ön plana çıkaracak projelerde güzel çalışmalar yaptık.
 
Bütün Partilerin Desteğini Aldım
 
TAKA: MHP adayı olarak geri çekildikten sonra bağımsız aday olmaya nasıl karar verdiniz?
 
GÜNGÖR SARAL: Makama oturmak için aday olmadım. Bizler Of’un sessiz çoğunluğun sesi olarak, Of’ta gördüğümüz eksiklikleri ve projeleri tamamlamak için aday oldum. Benim amacım Allah bana bu makamı nasip ederse Of’umuza güzel hizmetler yapıp ayrılmayı düşünüyoruz. Makamlar gelip geçici. Ben iz bırakarak ayrılmak istiyorum. Halkımız bu konuda bizi desteklerse, biz düşündüğümüz projeleri uygulayarak, halkımızın gönlüne gireceğiz. Biz MHP adayı olarak devam ederken AK Parti-MHP arasında ittifak görüşmeleri başladı. Trabzon ilini de ittifak bünyesine kattılar. Of’u da ittifak bünyesine kattıkları için aday olarak AK Parti adayını gösterdiler. Bizde MHP adayı olarak geri çekildik. Toplumdan ‘Biz seni çok seviyoruz, sana kitlendik, mutlaka devam etmen gerekiyor’, diye müthiş bir baskı geldi. Of’ta her partiden arkadaşım var. Bütün partilerin desteğini aldım. Bu teveccühten sonra bende bağımsız olarak yoluma devam ettim. Of cumhuriyetini bağımsız olarak yöneteceğim. Seçmenimi 7’den 70’e kucaklayarak yoluma devam ediyorum. Gönüller yanımızda.
 
10 Liralık Parayla 30 Liralık İş Yaparım
 
TAKA: Bağımsız aday olarak başkan seçilirseniz ilçenize hizmet noktasında maddi olarak sıkıntı yaşar mısınız? Bu konuda bir planınız var mı?
 
GÜNGÖR SARAL: Bağımsız aday olarak çok daha rahat projeleri yapacağıma inanıyorum. Of’un dışarıdaki enerjisiyle başkanlık mevkiimi harmanlayarak ilçemizde güzel bir sinerji oluşturacağız. Sadece eğitim yönüm yok, aynı zamanda inşaat sektöründen gelen birisiyim. Parayı çok iyi kullanmasını bilirim. 10 liralık parayla 30 liralık iş yapmasını bilirim. Zaten yerel yönetimlerde önemli olan parayı kullanmaktır. Devletin hazır gönderdiği parayla herkes iş yapar. Çoğu da onla bile iş yapamıyor. Halkın öncelikli projelerini iyi bilmek lazım. Bu teleferik projesi değil.
 
Trafiği Rahatlatacağız
 
TAKA: Nedir bu öncelikler?
 
GÜNGÖR SARAL: Of’un sıkışmış bir trafik sorunu var. İnsanlar Of’a giremiyor, biz yat limanı yapmanın peşindeyiz. Bu doğru değil. Bununla ilgili Of’un eski terminal olduğu yerde katlı otopark ve sosyal tesis alanı projemiz var. Bu projenin özelliği şu; zemin katında bütün mahallelerin köy minibüsleri toplanacak. 2 ve 3. Katları normal katlı otopark olacak. En üst katımızda ise sosyal oturma yerleri olacak. Çayımızı içip simidimizi ailemizle yiyeceğimiz bir ortam olacak. Bu projemizin 2. Katında dükkanlar oluşturacağız. O dükkanları çok şeffaf bir ihaleyle satıp alacağımız kaynakla bu projemizi gerçekleştireceğiz. Of’un giriş ve çıkışlarını düzenleyerek trafiği rahatlatacağız.  Şehirde dolmuş ring sistemi düşünüyoruz. Dolaşan minibüs sistemi. Of’un kültür merkezinden üniversite-sanayi ve mevcut terminalin olduğu yerde u dönüşü şeklinde bir dolaşım. Bu projeyi yaparken de Of’ta sarı taksisi olan esnafla da mutlaka istişare edeceğiz. Onlar bizim canımız ciğerimiz. Biz kimseyi mağdur etmeyiz.
 
Of Kalesine Sosyal Bir Tesis
 
Diğer bir projemiz ise Of kalesine sosyal bir tesis kazandıracağız. Of’un Trabzon tarafındaki projemiz. İnsanlarımızın ailece oturabileceği bir alanımız yok. Bu mesire alanını güzel bir projeyle Of’umuza kazandıracağız. Hem turizm anlamında yararlanacağız hem de kendi vatandaşımızın huzur bulacağı bir proje olarak. Çok önemsediğimiz bir proje. Belediye bütçesi yetersiz olsa dahi ben bu projeyi Of’un önemli isimleriyle birlikte yapacağım. Yaptığımız projeleri halka şeffaf bir şekilde açıklayacağız. Kimse bizim adalet anlayışımızdan şüphe etmeyecek. Sokakta çok issiz insanlarımızı var onları da bu projelerle iş sahibi yapacağız. Genç bir nüfusumuz var bizden iş istiyorlar. Bun isteğe sessiz kalamayız.
 
Marka Değerimiz Olacak
 
Trabzon’un Rize tarafında orman fidanlığın olduğu bölge var. Orada da piknik alanı ve sosyal hizmet projemiz var. O bölgeye hitap edecek. Güzel bir alan olacak. İnsanlar burada ailece gezebilecek, dinlenebilecek.  4. olarak Of çay adası projemiz var. Bu projeyi çok önemsiyorum. Dışarıdan Of’a baktığımız zaman ilçemizi öne çıkaracak herhangi bir projemiz yok. Of’un simgesi yok. Bu proje Of’un marka değeri olacak. Özellikle bu projemizin büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz. Bu projenin içinde çay üreten mini bir tesis yapacağız.  Of’u çay dikimine teşvik edeceğiz. Çay içerek gelir elde edeceğiz. Of sahilini yeniden ele alacağız. İlçemiz denizle iç içe olacak.

Eşit Hizmet Yapacağız
 
Herhangi bir parti mensubu olmak önemli değil. Ben halkın adamıyım. Halkımız bana güvenip beni başkan yaparsa ben Of’umuza her türlü hizmeti getiririm. Bana vatandaşımız güvensin bunu yapacak gücüm var. Beni tanıyanlar bunu biliyor. Of’umuzun 68 tane mahallesi var. Bu mahallelere eşit hizmet yapmak için çalışma yapacağız. Belediye binamıza büyük bir pano yapacağız. Hizmet takip cetveli adını verdiğimiz bir pano. Bu panoda Of’a yapılan hizmetler kalem kalem yazılacak. Halkımız nereye ne yapıldığını kendilerine ne zaman sıra geleceğini bilecek. Nüfusa göre değerlendirme yapacağız. Adil bir hizmet anlayışı getireceğiz.
 
Adam Kayırmadan İşe Alacağız
 
Adaletli hizmet anlayışını ön plana çıkarabilirsek bütün halk memnun olacak. Her projemiz kendine ait bir iş imkanı oluşturuyor. İstihdam bizim için çok önemli. Adam kayırmadan insanlarımızı işe alacağız. Of’ta geri doğru gittiğimiz zaman en çok hizmeti bağımsız adaylar yapmıştır. Bağımsız aday olarak Of’a en büyük hizmeti getireceğiz. 5 sene o makamda duracaksak bağımsız olarak duracağız. Son dakikasına kadar böyle olacağız.
 
Adalet Ve Sevgi Getireceğiz
 
Siyasette de makamda da sınavdayız. Topluma güveni verdikten sonra her şey olur. Of’un dinamikleriyle bu projelerimiz yapabiliriz. İnsanları ikna edecek kabiliyette olduğuna inanıyorum. İnsanlarımızın duasını alabilirsek ne mutlu bize. Of’a adalet ve sevgi getireceğiz.