Geçtiğimiz yıl Öğretmenler Günü’nde Vali/Belediye Başkan V.Tuncay Sonel’in yaptığı sürpriz sonrası Paris gezisine gönderilen 24 öğretmenin ardından, bu yıl da 24 öğretmene Prag'a 4 günlük geziye gönderilecek.

Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerimiz İle birlikte akşam yemeğinde bir araya geldi. 

Programa Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel’in yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, 4. Komando Tugay Komutan V. Piyade Albay Yılmaz Ustaoğlu, Vali Yardımcıları Akın Zor ile Selçuk Yosunkaya,  İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aslanoğlu, öğretmenler ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Vali Sonel, Tunceli'nin eğitimle anılan bir kent olması için özveriyle çalışan öğretmenlerimize teşekkür etti. Tunceli’de yürütülen çalışmalar sonrasında yaşanan değişim ve oluşan güven ortamında, öğretmenlerimizin görevlerini huzurla yürütebileceklerini belirten Sonel, “Siz kıymetli öğretmenlerimiz sadece yılın belirli gün ve haftalarında değil, her zaman bizim için önemlisiniz. Tunceli eğitimde bir marka. Bunun için emek veren siz değerli öğretmenlerimize İl Milli Eğitim Müdürümüzün nezdinde teşekkür ediyorum. Hem Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hem de canlarını bu vatan uğruna feda eden tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Emekli olan öğretmenlerimize yeni hayatlarında başarılar diliyoruz. Tunceli ailesine katılan genç öğretmen arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz. Güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları sonucu Tunceli artık huzur şehri oldu. Daha önce virane olan yerler yeniden inşa edildi. Gerçekleştirilen şampiyonalar sonrasında Tunceli artık doğa ve su sporla ile anılır oldu. Tunceli vatanımızın en güzel yerlerinden biri.” dedi.



24 Öğretmenimize Prag Gezisi

Geçtiğimiz yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde 24 öğretmenimizin Paris’e gönderildiğini hatırlatan Vali Sonel, şu ifadeleri kaydetti:

“Öğretmenlerimizin bizlere emeği çok fazla. Geçen yıl 24 Kasım’da 24 öğretmenimizi Paris’e göndermiştik. Bu yıl da 24 öğretmenimizi görülmesi gereken yerlerin başında olan Prag’a göndereceğiz.” 

Konuşmanın ardından Çekya’nın başkenti Prag'a üç akşam dört gün süreyle her şey dahil geziye gönderilecek 24 öğretmen, kura çekimiyle belirlendi.
Program, gün dolayısıyla hazırlanan pastanın kesilmesiyle sona erdi.