İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs Trabzon’un sorunlarını TBMM kürsüsünde dile getirmeye devam ediyor.
 
Dr. Hüseyin Örs, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Akçabat, Yıldızlı, Sera Gölü, Araklı ve Uzungöl'ü gündeme getirdi.
 
Yerel yöneticilere seslenerek, Trabzon için alınan kararların gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "İyi niyetli çalıştıklarından zerre kadar şüphe duymadığım yerel yönetici arkadaşlarımın  daha önceden alınmış olan bazı kararları bir kez daha gözden geçirmelerini istiyorum." dedi.
 
Örs konuşmasında Araklı'da yapılması düşünülen çöp tesisini tekrar gündeme getirerek "Eşsiz doğa güzelliğiyle ülke ve bölge turizmine kazandırılmayı bekleyen mağaraların bulunduğu Araklı ilçesi Taşönü Mahallesi'ne çöp tesisi kurulması fikrini tekrar gözden geçiriniz." dedi.
 
Sera Gölü vadisinin de turizm vadisi olarak planlanmasını isteyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs sözlerini şöyle sürdürdü "Heyelan set göllerin en önemli örneklerinden olan Akçaabat Yıldızlı'daki Sera Gölü Vadisi'nin turizm vadisi olarak değerlendirilmesi gerekirken bu vadinin tamamlayıcısı olan, denizle buluştuğu sahil kısmında bulunan Yıldızlı mevkiindeki doğal koyda çöp ve kanalizasyon arıtma tesisinin kurulması kararından vazgeçin diyorum." dedi.
 
Akçaabat'ta denizin doldurularak yol yapılmasına karşı çıkan Dr. Hüseyin Örs "Trabzon'un Akçaabat ilçesi ile şehir merkezi arasında yapılması düşünülen Söğütlü ve Yıldızlı sahilinden geçmesi planlanan dolgu yol projesini derhâl gündemden kaldırınız. Denizi doldurarak şehirlere denizden uzaklaştırmak doğru bir yaklaşım değildir. Burada çözüm, Güney Çevre Yolu'nda aranmalıdır; böylece, Akçaabat ile denizin irtibatını kesmemiş, doğal koylarımızı muhafaza etmiş oluruz." dedi.
   
Konuşmasının son bölümünde Uzungöl'e değinen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs sözlerini şöyle tamamladı: "Daha önce yine bu kürsüden dile getirmiş olduğum Uzungöl'ün,  uzun havuz olmasına karşı gerekli önlemleri alınız, gerekli yaptırımları acilen uygulamaya sokunuz."