Transfer edildiği ilk yıl sezon başı hazırlık çalışmalarına katılmamış olan Sosa, oynadığı futbol ile herkeste bir karamsarlık yaratmıştı.
Öyle ki geçmişi en azından Beşiktaş’tan bildiğimiz Sosa bu olamazdı.
Herkes yaşı da kemale ermiş bu futbolcuya verilen paraları konuşmaya çoktan başlamıştı bile.
O sezonu inişli çıkışlı oynadığı futbol ile bitirdi.
Sonra ki sezonda tüm çalışmalara katılan Sosa yine de beklediğimiz Sosa bir türlü olamıyordu. Dışardan bakıldığında anlaşılması zor ancak içerde olması olası başka bir sorunun peşine ilgililer daha bir ciddi eğilme gereği duydular.
O sıralar bir hayli dedikodular su yüzüne de çıkmaya başlamıştı.
Nihayet başta yönetim ve teknik kadro sorunu tespit edip neşteri vurunca takımın da Sosa’nın da kaderinde yeni bir sayfa açılmış oldu.
Artık takımda Burak ve Onur yoktu. Yönetim ve teknik kadro doğru bir kararla takımın kaptanlık sorumluluğunu Sosa’ya verdi.
Bu görevlendirmeden sonra aldığı sorumluluk ile oynadığı futbol göz kamaştırmaya başlamıştı. Kendisi sahanın her metrekaresini arşınlarken yanında ki gençlerle kurduğu tek pas ve üçgenler, oynadığımız futbola seyir zevki de getirmişti.
Nitekim geçen yılın son beş altı haftasında ligin hem en iyi hem de en göze hoş gelen futbolunu oynayan takım olmuştuk.
Bu sezon da Yusuf Yazıcı’nın yokluğuna, bir hafta içinde eklenen üç sakata rağmen başta kendisi olmak üzere arkadaşlarına oynattığı futbol ile takımı sürükleyen adamdır Sosa.
Maç anında takım sıkıştığında uzaktan attığı füzelerle kilidi yine açandır o.
Nitekim Gaziantep maçında takım oyundan düşmüş her geçen dakika bunalımları oynadığımız anlardı ki yine Sosa attığı füze ile takımı rahatlattı ve takım farklı bir galibiyet alarak maçı bitirdi.
Sonuç olarak kalitesi tartışılmayan bu arkadaşımızın Trabzon’da ailece huzur içinde olması önemli bir şanstır.
Yöneticilerimiz bu şansı çok iyi değerlendirip daha şimdiden kendisi ile anlaşma yapmalıdır.
Böyle bir kaliteye yaşına rağmen anlaşmak için parasal sorun engel olmamalıdır.
Alınan farklı galibiyette emeği geçen herkesi kutluyorum.
İyi haftalar…
 
ÖZEL NOT: Sevgili okurlar; Sosa’nın geldiği yıl yaşadıklarını şimdi Sturridge yaşıyor. O da sezon başı arkadaşları çalışırken Amerika’da tatilde idi. Kumaşının çok iyi olduğu belli olan bu futbolcunun henüz altmış dakikayı da çıkaramadığını gördük. Obi Mikel ile birlikte hazır hale geldiklerinde takımın kalitesi bir gömlek daha artacağına hepimiz şahit olacağız. Umarım biz o güne geldiğimizde iş işten geçmez.