Dün akşam bir efsanenin dramatik biçimde, çaresizce yeşil çimlere gömülüşüne şahit olduk. Trabzonspor’un karşısında alt ligden yeni gelmiş, süper lige daha alışamamış bir takımın spor akademilerinde derslere konu olacak biçimde 5 golle galip gelmesini ayakta alkışlıyorum.
 
Rakip o kadar rahat top çeviriyor ve o kadar kolay pozisyonlara giriyor ki, Trabzonspor’lu oyuncular onların bu güzel oyununu seyretmekten kendi oyunlarını oynayamadılar. Bu kadar kişiliksiz bir oyunu oynayabilmek ve rakibin etkili oyununa tepkisiz kalmak ancak bu oyunculara yakışır. Üst düzey profesyonel bir oyuncunun böyle ezilerek takımının mağlup olmasını sindirmesi, akılla izah edilemeyecek kadar ilginç bir durum. Yeni Malatyaspor 5 şut atarak 5 golle bu camiaya tarihi bir hezimet yaşattı. Sahada mücadele eden (Pardon Etmeyen) oyuncularda sadece izledi.   
 
Geçen haftaki yazımda Ünal hoca kendini tartışmaya açmıştır ve bu saatten sonra Trabzon’da başarılı olması mümkün değil demiştim. Çünkü (Oynayamayan Değil) oynamayan, aldığı paranın hakkını vermeyen oyuncularda inat etmesi, hem Trabzonspor’u hem de kendini bitirmiştir. Ünal hoca bu camianın sevgisini ve saygısını yitirmemek için acilen istifa etmelidir.
 
Bu takımdan, João Pereira ve Hugo Rodallega dışındaki tüm yabancılar gönderilmeli, yerlilerden de sadece altyapıdan gelenler bırakılmalıdır. Neden mi? Maç esnasında ve maçtan sonra tüm oyuncuların tepkisini gözlemlerseniz, bu sonuca nereden vardığımı zaten göreceksiniz. Eğer bu yapılmaz ise, ileriki günlerde 5 gollü mağlubiyetleri arar hale geleceğiz.
 
Takım 5 gol yiyerek mağlup olurken ve bu mağlubiyete sahada tepki göstermeyen oyuncuların, maçtan sonra gidip taraftardan özür dilemesinin hiçbir anlaşılır tarafı yoktur. Bu oyuncuların maçtan sonra taraftara gidip özür dilemesi, oynanan oyunu ve alınan ağır mağlubiyeti telafi eder mi? Ne yani, özür dilediler diye, oynamayan mücadele etmeyen oyuncuları alkışlamamız mı gerekiyor. Bunların özrü kabahatinden büyük.

Yazık çok yazık bu camia bu durumu hak etmiyor, yaşatanlar utansın diyeceğim ama onlarda utanacak suratta yokki.