24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri dolayısıyla seçim mitingleri düzenleyen ve bu kapsamda 18 Haziran Pazartesi günü saat: 13.30’da Trabzon’da, 17.30’da ise Rize Valiliği önünde düzenlenecek büyük mitingte hemşehrileriyle buluşarak hemşehrilerine hitap edecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ve Trabzon’da düzenleyeceği mitinglerin 13 Haziran Çarşamba gününe alındığı öğrenildi. Erdoğan’ın kesin olmamakla beraber Rize mitingini saat: 13.00’te, Trabzon mitingini ise saat: 17.00’de yapması beklenirken, miting saatlerinin ilerleyen günlerde kesinlik kazanacağı bilgisine ulaşıldı.
 
Başbakan Yıldırım 13 Haziran’da Gümüşhane’de
 
Başbakan Binali Yıldırım, Gümüşhane'de düzenlenecek mitingde vatandaşlarla bir araya gelecek. AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın havalimanı temel atma töreni ve miting için 13 Haziran'da kente geleceğini ifade etti.
 
Erdöl’e WHO’dan Ödül
 
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'e tütün ve tütün ürünleriyle mücadeledeki üstün çabalarından dolayı “Özel Teşekkür Belgesi” verdi.
 
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Yeşilay iş birliğinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Esra Albayrak ile birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleştirilen " Dünya Tütünsüz Günü Programı"nda yaptığı konuşmada, 10 yıl geriye bakıldığında sigara kullanımı konusundaki vahametin anlaşılacağını söyledi.
 
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, idarecilerin tütünle mücadele noktasında işi çok daha sıkı tutmaları gerektiğini belirterek, "Aile, çevre ve okul iş birliği yaparsa her bağımlılığın üstesinden gelebiliriz. Bağımlılıklar sadece tütün ve alkol değil. Bağımlılıkların en tehlikelisi kolay ulaşılanıdır." dedi.
 
Karadeniz’de Başladılar
 
Trabzon basınının deneyimli isimlerinden Cevat Kol, Faruk Ata ve bayan gazeteci yazarlarından Elif Çavuş bölgenin lokomotif  bölge gazetelerinden Karadeniz Gazetesinde işbaşı yaptılar. Karadeniz’e güç katacak olan bu meslektaşlarımızı kutluyor ve hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunuyoruz.
 
Türkmen, İftarda Yetimlerle Buluştu
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,  Yetimler Günü sebebiyle verdiği iftar yemeğinde yetim çocuklarla bir araya geldi.
 
Ramazan Ayı’nın 15. Gününe denk gelen Dünya Yetimler Günü’nde yetim çocuklar için Akçaabat Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğine; Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Selçuk, , İlçe Müftüsü Ramazan Tekin,Özel Kalem Müdürü Mustafa Mersinli, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu,ve Akçaabat İHH Başkanı Zekeriya Çağlar katıldı.Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen iftar öncesi masaları dolaşarak çocuklarla ve aileleriyle sohbet etti. Başkan Türkmen konuşmasında, Ramazanın güzellikleriyle gönüllerin ve sofraların birleştiğini belirtti ve yetimlerle bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
 
Öğrencilere Bisiklet Hediye Ettiler
 
Halkbank'ın ilk ve ortaokullarda eğitim gören öğrencilere ne yönelik düzenlediği 'Çocuklar İster Halkbank Yapar' etkinlikleri çerçevesinde Rize Kalkandere Çayırlı İlkokulu ve Ortaokulu'nda 140 öğrenciye bisiklet verildi. Halkbank'ın 80. yılına özel, çocukların dileğinin gerçekleşmesi için başlattığı 'Çocuklar İster, Halkbank Yapar' projesi kapsamında Rize Kalkandere Çayırlı İlkokulu ve Ortaokulu'nda 140 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Çocuklara bisikletleri Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Vali Yardımcısı Abdullah Şen’in verdiği programa; Kalkandere Kaymakamı Sercan Yılmaz, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Rize Belediye Başkan Vekili Saffet Kopuz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, Çayırlı İlk ve Ortaokulunda görevli öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
 
Avcı Çalışmalarını Sürdürüyor
 
24 Haziran seçimleri için çalışmalarına aralıksız devam eden AK Parti Rize Milletvekili Adayı Muhammed Avcı,  açıklamalarda bulundu, güçlü hükümet için güçlü bir meclisin önemine vurgu yaptı. Avcı, “16 yıllık kazanımlarımızın devam etmesi ve daha güçlü bir Türkiye için güçlü hükümet, güçlü meclis diyoruz. Güçlü meclis, güçlü hükümet ve güçlü Türkiye için yola çıktık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı güçlü bir meclis ile desteklemeliyiz.
 
Bunun için Rize’den çıkacak rekor oy ile yine liderimize olan desteğimizi en güçlü şekilde göstereceğiz. 16 yıldan bu yana Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşuyla büyük atılımlar ve gelişmeler gösterdik. Yeni dönemde, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulanacağı dönemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı TBMM’de güçlü bir şekilde desteklememiz elzemdir. Bu bilinçle Rize’den 3-0’lık bir sonucu rekor oy oranı ile alacağımıza olan inancım tamdır. Milletimizden aldığımız destekle Güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerleyip 2023 vizyonuna bir adım daha yaklaşacağız” dedi.
Editör: TE Bilisim