CHP ise yüzde 17.8 oy oranı ile 32.180 oy alarak Ortahisar ilçesinde 3.ncü parti olmuştu. Bir yıl sonra yapılan 1 Kasım 2015  Milletvekili seçimlerinde AK Parti Yüzde 60.36 oy oranı ile 115.031 oy, CHP: Yüzde 20.85 oy oranı ile 39.806, MHP ise yüzde 15.22 oy oranı ile 29.044 oy almıştı. Bir önceki seçime göre MHP oyları yüzde 12  düşerek 19.944  oy   azalmıştı. 24 Haziran 2018 yılı yapılan  Milletvekili seçimlerinde AK parti: Yüzde 49 oy oranı ile 98.541 oy, CHP  Yüzde 18.18 oy oranı ile  37.373 oy, MHP ise yüzde 14.1 oy oranıyla 28.239 oy aldığı görüldü.  MHP bu sonuçlara göre 2014 yılı yerel seçimlerine oranla yüzde 13.10  oranında   azalmış ve 20.750 oy daha az almış olduğu görülmektedir. 2014 yılında Ortahisar ilçe Belediye Başkan Adayı Osman Abanoz idi. 4 yıl önce Ortahisar ilçe seçim bölgesinde 20 bin 750 oy daha fazla almış. Seçmenin oyunu almak kolay değil. Bazen Seçmen ‘ne demek sana iki böbreğimden birini veririm’ diyor ama Sandıkta  oyunu vermiyor! Abanoz içinde şunu söyleyelim. Seçilmek hesap işi değil, nasip işi. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde Abanoz seçilir.
 
Cora’yı Kutladı
 
AK Parti’nin Trabzon’da İl Başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş Aziz Bahadır Vakfıkebirli, Trabzon Milletvekili Salih Cora ise Tonya’lıdır. Yani Büyükliman bölgesinden. Trabzonspor’un kongresinde buluştular ve Aziz Bahadır Trabzon Milletvekili Salih Cora’yı tebrik etti, geçen dönemki gibi başarılarının devamını diledi. Bahadır, geçen hafta da 1.sıradan seçilen Muhammet Balta’yı tebrik etmişti.
 
Dede Ve Torun
 
AK Parti il eski Başkan yardımcısı ve Bayraktarlar inşaatın Satış Müdürü Sebahattin Alemdar dede oldu. Kızı Mine’nin oğlu Arif Fırat’ı kucağına alan Sebahattin Alemdar’a tebrik mesajları yağdı. Bizde tebrik ediyor ve bebişimize uzun ömürler diliyoruz.
 
ÇAYKUR Personel Alacak
 

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 27’si ön lisans, 39’u lisans düzeyinde olmak üzere 66 personel alımı gerçekleştirecek. Kentteki diğer kurumların yapacağı alımlarla birlikte toplam 88 personel alımı gerçekleştirilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM üzerinden duyurulan KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme ilanına başvuru yapacak olan adayların 5 Temmuz 2018 tarihine kadar Aday İşlemleri Sistemi ÖSYM AİS üzerinden müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.
 
Mehmet Yazıcı Coşkulu Geliyor
 
24 Haziran seçimlerinin ardından gözler 24 Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere çevrildi. Bu seçimlerde başarı sağlamak isteyen siyasi partiler ve başkan adayı olacak kişiler şimdiden kolları sıvadı. Bunlardan biride Trabzonlu İşadamı Mehmet Yazıcı..
 
Herkesim tarafından sevilen genç, dinamik ve çalışkan işadamı Mehmet Yazıcı tam bir hizmet sevdalısı. Yurt içinde ve Yurt dışında İthalat- ihracat, otomotiv, meyve sebze gibi birçok sektörde faaliyetlerde bulunan genç işadamı Mehmet Yazıcı’ya siyasi partilerden adaylık teklifi geldiği konuşuluyor. Çevresindeki kişilerinde kendisine bu konuda büyük destek verdiği söyleniyor. İş hayatında kazandığı bilgi birikimi ve tecrübelerini başkanlıkta da göstermek istediği öğrenilen Mehmet Yazıcı’nın hangi partiden aday olacağı merak konusu. İşadamı Yazıcı ile yaptığımız görüşmede yurt dışı seyahatinin ardından adaylığını açıklayacağını söyledi. 38 yaşında evli ve iki çocuk babası Yazıcı’nın gönlünde yatan hizmet yerinin ise Ortahisar Belediye Başkanlığı olduğunu öğrendik. Dürüstlüğü ve sağlam karakteriyle çevresinde çok sevilen Yazıcı’ya çıkacağı yolda başarılar diliyoruz.
 
AK Parti Heyetinden MHP’ye Ziyaret
                                                                 
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ve İl Başkanı Av. Celalettin Köse, parti yöneticileriyle birlikte MHP Gümüşhane İl Başkanlığını ziyaret etti. MHP il Başkanı Nadim Aydın tarafından karşılanan AK Parti heyeti, MHP il binasında partililerle bir süre sohbet etti. Ziyarette, Akgül ve Köse Cumhurbaşkanılığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde elde edilen başarı dolayısıyla MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın’a ve yönetimine teşekkür etti.  Sıcak diyalogların gözlemlendiği ziyarette bir konuşma yapan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, “Ziyaretimizin amacı 24 Haziran seçimlerine birlikte girdiğimiz Cumhur İttifakının ortağı olan MHP teşkilatına elde edilen başarı neticesinde teşekkür etmektir” dedi.
 
 “Artık üretime geçmeliyiz”
 
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ülkemize hayırlı olmasını dileyerek,  'Seçimler artık geride kalmıştır. Halkımız tercihini yapmıştır. Şimdi yeni oluşacak meclis ve kabine, halkın sorunlarına eğilmeli, ekonomik reformlar bir an önce hayata geçirilmelidir' dedi. Başkan Kara, seçim öncesinde piyasalarda ve özellikle döviz kurlarında yaşanan dalgalanmanın, seçimin ardından durulma işaretleri verdiğini vurgulayarak, 'Dövizdeki düşüşün enflasyon oranlarına yansıması piyasada da mutlaka bir ölçüde rahatlama yaratacaktır. Hükümetin de özellikle yeni iş alanları açılması, istihdamın artırılması konusunda yeni teşviklerle çalışmalarını sürdürmesi gerekir' diye konuştu. Başkan Kara, esnaf ve sanatkârlar olarak, ülkenin kılcal damarlarını oluşturduklarının altını çizerek, 'Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimiz ve milletimizin daima yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin kalkınması için daha çok çalışmalı ve üretmeliyiz' dedi.
 
Akar Fındık İle İlgili Uyardı
 
Fındık Araştırma Enstitüsü yetkilileri, üreticilere kalite ve verim için "fındık yeşil kokarcası" ile mücadele uyarısında bulundu. Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar, yaptığı açıklamada, fındık üreticilerinin külleme, fındık kurdu, mayıs böceği, dalkıran gibi zararlı ve hastalıkları iyi tanımaları ve gerekli durumlarda mücadele etmeleri gerektiğini söyledi. Hem verimi hem de kaliteyi azaltan fındık yeşil kokarcasına karşı mücadelenin genellikle gözardı edildiğini vurgulayan Akar, bunun da nedeninin zararının pek fazla bilinmemesi olduğunu belirtti.
 
Akar, fındık yeşil kokarcasının 11-15 milimetre boylarında genellikle yeşil renkte, bazen kahve ya da yeşilimsi kahve renkte olduğunu aktararak, erginlerinin mart sonu-nisan başında fındık yapraklarının altına açık yeşil renkte yumurtalarını bıraktıklarını ifade etti. Temmuzdan itibaren bu zararlının, iç doldurmakta olan fındık meyvelerinden beslendiğine işaret eden Akar, bunun sonucunda da karakaramuk olarak bilinen zarar, şekilsiz ve buruşuk iç oluşumu ve en önemlisi de lekeli içler görülmesine yol açtığını söyledi. Akar, sarıkaramuk, karakaramuk ve boş meyvenin verimi doğrudan azalttığı için kolay göze çarptığını dile getirerek, "Ancak geç dönemde oluşan lekeli iç zararı harmanda anlaşılamaz. Lekeli iç zararı çoğunlukla fındığın fabrikalarda işlenmesinden sonra fark edilir ki bu da üründe fire miktarının artmasına sebep olur." diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim