Elbette ki gözler bir erken Genel seçimde. Başkanlık seçimleri ve Parlamentonun oluşmasında. Türkiye genelinde tüm siyasi partiler kadrolarını yenileyecekler. AK Parti de Gençlere ağrlık verecek ve büyük bir değişime gidecek. İyi Parti kimlerle çıkacak? MHP’den ve CHP’den kimler aday olacak? Trabzon’da doğan ve Trabzon’da siyasete odaklanan ardından da Ankara’ya giden ve burada kazanan İş adamı Engin Mandıralı da doğduğu yere hizmet için hazırlık yapıyor. Bir yanda dava arkadaşı Süleyman Soylu bir yanda ise yine eski bakanı Meral Akşener’in ilgi ve partiye daveti. Mandıralı siyasetin içinde yoğruldu pişti ve artık hamle dönemine geldi. Bir tercih yapacak ve 2019 seçimleriyle alakalı olarak aday adayı olacak. Seçilirse Tabzon’u layıkıyla temsil edebilir mi? Eder. Şu an itibarı ile Ankara’da geleni gideni fazla olan Mandıralı akil adamlarla da istişarelerini sürdürüyor.
 
Özdağ’dan Şok Açıklamalar

Araklılı hayırsever işadamı Hamid Özdağ Araklı ilçesine olan vefa borcunu Araklı’ya 3 okul yaptırarak göstermiş oldu. Araklı Ayvadere mahallesinden olan Yıllarca Kocaeli’nde iş dünyasının önde gelen ismi olan Özdağ’ın gururu kırık. 88 yaşındaki hayırsever işadamı kendi adının verildiği okulların aynı zamanda hamisi durumunda. Yemekhanesinden alın da ihtiyaçlarını karşılayıp okuldaki öğrencilerin mağduriyetini gideriyor. Ancak önceki gün Araklı Yolgören mahallesinde faliyet gösteren Hamid Özdağ Kız İmam Hatip ortaokulunun modern tuvaletleri yerinden sökülmüş sokağa atılmış olarak bulununca adeta çıldırdı: "Araklı’ya yıllardır kazancımızdan  okullar yaptık . Bu okullarda yavrularımız okusun diye . Modern yemekhane ve modern wc ler. Hepsi öğrenciler içindi. Ancak Okulun kendini bilmez yöneticileri bu kez kendi başlarına karar alıp benim her kattaki bayan ve erkek wc’lerin alafranga özellikli taşlarını yerinden söküp basit bir tuvalet yapmışlar. Kime sordular. Kim yaptı. Araştırılsın. Okulu öğrencilere hizmet etsin diye milli eğitime devrettik ama Devletin malına zarar veren bu yöneticilerden kamuoyu adına davacıyım. Ayıp ettiler’ dedi.
 
Yıllar Ayırsa Bile Yollar Ayırsa Bile
 
Yıl 1993. Refah Partisi kadınlar pazarının hemen yukarısında. Bugünkü iş bankasının üst katının olduğu yerde. Toplantı odaları çok küçük. İlçe Başkanları toplantısı var. Resme bakıyorum Arsin ilçe Başkanı Mustafa Bekar, Sultan Göktaş, İbrahim Öner. Kısa bir süre sonra il başkanı olacak olan Av. Şeref Malkoç.
 
Yuvadayız
 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin efsane isimlerinden Av. İlyas Eroğlu’nun yeni dönemde nasıl bir tercih yapacağı merak ediliyordu. Bazı dostlarının İyi partiye geçmesi üzerine bizlerde Eroğlu’na sorduk. Nasıl bir tercihte bulundunuz, sizi nerede konumlandınız. Cevabı net oldu: ‘Benim yerim belli. 1968 yılında İstanbul öğrenci yurdundan Türkeş’i karşılamak için havalimanına gittim. Orada elini sıktım. Ve o günden beri de davanın içindeyim. Bugün Türkiye zor bir dönemden geçiyor ve sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli sorumluluk almıştır. Bizde onun yanında olacağız ve ülkemiz ve milletimizin için çalışacağız’ dedi.
 
Büyükşehir'e Atama
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde boş olan genel sekreter yardımcılığı koltuğuna yeni atama yapıldı.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde boşta olan 4. Genel Sekreter Yardımcılığı görevine, başkana bağlı olarak çalışan ve görevini başarıyla sürdüren 1. Hukuk Müşaviri Avukat Mustafa Kurtuluş atandı.  Avukat Mustafa Kurtuluş, 2014 yılında Trabzon, Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra 1. Hukuk Müşavirliği ne atanan ilk isimdi. Kurtuluş, o günden itibaren de bu görevini sürdürüyordu.
 
ÇEBİ’nin Misafirleri
 
Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuş ve Başkan Yardımcısı Salih Şahintürk Trabzon'un Araklı ilçe Belediye Başkanı Recep Çebi'yi ziyaret ettiler. Kocaeli'de gerçekleşen Trabzon Tanıtım Günlerinde Araklı standının yoğun ilgi gördüğünü belirten Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuş etkinliğin oldukça faydalı ve verimli geçtiğini ifade etti. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi desteklerinden ve ilgilerinden dolayı Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuş ve Başkan Yardımcısı Salih Şantürk'e teşekkür ederek şilt taktim etti. Kocaeli'de gerçekleştirilen Trabzon günlerinde Araklı'nın; turizmiyle, örf ve adetleriyle, yöresel kıyafetleriyle, mutfağıyla ve tarihiyle ziyaretçilere kendini en iyi şekilde tanıttığını ifade eden Başkan Çebi güzel bir etkinlik olduğunu belirtti.
 
Uzungöl’e Bedava Tur
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Trabzon’da turizm işletmeciliği yapan TS Gold Turizm dikkat çeken bir organizasyona imza atıyor. Kadınların desteğe ihtiyacı olduğunu belirten TS Grup Yönetim Kurulu Üyesi Buğra Bayraktar yaptığı açıklamada, “Her gün yeni mucizeler yaratan her adımda dünyayı güzelleştiren tüm kadınlara; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü düzenleyeceğimiz ve sadece bayanların katılabileceği farkındalık projemizde hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Son yaşanan üzüntülü olaylardan dolayı Trabzon acentaları olarak bizde bir ses getirelim diyoruz. 8 Mart Perşembe günü kesin kalkışlı Uzungöl turumuz olacaktır. Tüm Bayanlara ücretsizdir” dedi. TS Gold Turizm’in bayanlara ücretsiz konsepti ile düzenleyeceği Uzungöl turuna yoğun katılım beklendiğini ifade eden TS Grup Yönetim Kurulu Üyesi Buğra Bayraktar, “Öte yandan bu organizasyonumuza Sümela Tur başta olmak üzere Trabzon’daki diğer birçok turizim acentalarının da yoğun desteği var. Onlara da bu anlamlı güne kattıkları destekten ötürü çok teşekkür ederiz. Programımıza katılmak isteyenler 0 (549) 454 11 61 numaralı telefondan rezervasyonlarını yaptırabilirler” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim