Trabzon’un Şalpazarı İlçesi Saz Alanı Yaylasına çıkan üç arkadaş dün gece bastıran ani kar yağışının ardından mahsur kaldılar. Mahsur kalan vatandaşlar Jandarmayı arayarak yardım istediler. Jandarma ekipleri Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte olay yerine gitmek için yola çıktılar. Belediye ekiplerinin yoğun çalışmasının ardından 3 kişi sabaha karşı 04:30 sularında kurtarıldılar.
 
Vali Ustaoğlu’ndan Ziyaret
 
Mavi Vatan -19 Tatbikat kapsamında Trabzon Limanına aborda olan TCG KALKAN (P-331) Hücumbotu’nun Komutanı Dz. Yrb. Akın Arıdıcı ve Trabzon Deniz Komutanı Kıdemli Albay Bünyamin Dayıoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Türk donanmasının değerli mensuplarını Trabzon’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduk. Türk Deniz Kuvvetlerinin sahip olduğu yüksek nitelikli insan gücü ve modern deniz kuvvetleri ile Türk halkının her zaman haklı gurur kaynağı olmuştur” dedi. Buradaki ziyaretin ardından Vali Ustaoğlu, TCG KALKAN (P-331) Hücumbotu’na giderek Dz. Yrb. Akın Arıdıcı, Trabzon Deniz Komutanı Kıdemli Albay Bünyamin Dayıoğlu ve şehit ailelerimizle bir araya geldi. Hücumbotunu gezerek incelemelerde bulunan Vali İsmail Ustaoğlu, komutan Arıdıcı’dan faaliyetler hakkında bilgi aldı.
 
Kadınlar Gönüllerince Eğlenecek
 
Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Trabzon'da faaliyetini sürdüren Be Cool Güzellik Stüdyosu 'Kadın kadına eğlence' programı düzenliyor.

Pazar günü akşam saat 18.00'de başlayacak programda Hasan Şılbır ve ekibi sahne alacak. Programın biletleri Be cool güzellik stüdyosu ile  0554 161 7888 nolu telefondan temin edilebilir. Programda ayrıca çekiliş ve sürpriz hediyelerle de geceye renk katılacak.
 
Suiçmez Çağrıda Bulundu
 
Trabzon Baro Başkanı Avukat Sibel Suiçmez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Suiçmez, “ Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu olarak tüm kadınlarımızı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde; kazanılmış haklarımıza sahip çıkmaya; taleplerimizi ısrarla takip etmeye çağırıyoruz. Dünyada şiddetin, yoksulluğun ve eşitsizliğin artmasına neden olan sistemi sorgulamadan ve değiştirmeden, kadına yönelik ayrımcılığın ve kadın sorunlarının ortadan kalkmasının mümkün olmadığı bilincindeyiz. 

Bu nedenle insanları yoksulluğa iten, eşitsizliğe ve şiddete yol açan bu sömürü düzenin de değişmesi, kadın sorunlarına çözüm için önemli bir aşama olacaktır. Bizler, Trabzon Barosu olarak Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) üyeleri olarak; kadının insan haklarını ihlal eden, toplumsal cinsiyet ayrımına yol açan, kadının her alanda eşit temsilini engelleyen, kadına fırsat eşitliği sağlamayan her türlü girişime, zihniyete karşı çıktığımızı, Cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarından ödün verilmeyeceğini belirterek; kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının eşit ve özgür bir birey olarak var olduğu bir Türkiye ve Dünya için mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi, kadın haklarımızın teminatı olan laik Cumhuriyetimize ve Atatürk devrimlerine bağlılığımızı bir kez daha kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz” dedi.
 
“Türkiye için çalışıyoruz”
 
CHP Trabzon İl Kadın Kolu Başkanı Hava Olcayto, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “ Ülkemiz de kadının çağdaş ve özgür birey olması konusunda öncü olan kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanımı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır açtığını hatırlatıyoruz.

Yine 1935 1 Mart’ında Türkiye Büyük Millet Meclisi 5.Dönemi çalışmalarına başlarken ilk kez 18 kadının milletvekili olarak meclis sıralarında yer aldığını belirtiyor, bu dev adımları atan Ulu Önderimizi şükranla ve minnetle anıyoruz. Kadın gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil, toplum içindeki başarısıyla, fedakâr duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Ulu Önderimizin dediği gibi insan topluluğu kadın ve erkek denilen cinsten oluşur. Mümkün müdür ki bir cinsin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki yarısı göklere yükselebilsin” dedi.
 
Yol Haritası Hazırlandı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ve “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla hayata geçirilen 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında yapılacak çalışmaların değerlendirildiği koordinasyon toplantısı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) yapıldı. Toplantıya TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, İŞKUR İl Müdür Vekili İbrahim Büyük, SGK Trabzon İl Müdürü Aydın Gedikli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt ile diğer ilgililer katıldı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak adına toplantıyı yaptıklarını belirterek, “Gerçekleştirilecek çalışmaları değerlendirdik ve bir yol haritası hazırladık. Amacımız İstihdam Seferberliği kapsamında teşvik ve desteklerle ilgili geniş ve doğru bilgilendirmeyi yaparak hem işverenlerimizin bu desteklerden yararlanmasını sağlamak, hem de istihdam oranını artırmak” dedi.
 
Çiftçilere Projeler Anlatıldı
 
TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü ve Doğankent İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce çiftçilere yönelik proje bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Doğankent İmam-Hatip Lisesi salonunda yapılan toplantıda, IPARD II Programı 5. Başvuru Çağrı Dönemine ilişkin çiftçilere bilgiler verildi.

TKDK İl Koordinatörlüğü Proje Birim Amiri Cenk Çekiç, burada yaptığı konuşmada, çiftçilerin, süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi, et kesimhaneleri, su ürünleri, kanatlı kesimhanelerini kapsayan 30 bin ile 3 milyon lira arasındaki projelere, yüzde 40 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağladıklarını söyledi.  Toplantıya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Babayiğit, TKDK personeli ve muhtarlar katıldı.
Editör: TE Bilisim