Beni özel kalem müdürü ile kapıda karşılattı. Çıkışta da merdivenlerden indi ve uğurladı. Vefa budur. Ben Celal Müdürümü 40 yıl önce Trabzon il emniyet müdürlüğünün önünde komiser yardımcısı olarak göreve başlamak için Trabzon’a geldiğinde karşılamıştım. O gün bugün nerede ise onunla oldum. Şimdi de burada en üst makamda kucaklaşmak bize nasip oldu. Çok başarılı’ dedi.
 
Türkocağı’ndan Sağduyu Çağrısı
 
Türk Ocağı Genel Merkezi yaşanan son olaylarla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.  Türk Ocağı Genel Merkezinin basın açıklaması şöyle; ‘Son yıllarda ülke ve millet olarak büyük sıkıntılarla karşılaştık. Millî orduya kumpas, anayasa tartışmaları sırasında Türk kimliğinin ve Cumhuriyet’in temel niteliklerinin tartışmaya açılması, sözde “barış” ve “çözüm” süreci, FETÖ’nün 15 Temmuz kalkışması ve ardından yaşadıklarımız, millet olarak bizleri derinden etkiledi. On yıllardır genelde dünyada, özelde de medeniyet coğrafyamızda süren küresel paylaşım savaşının etkilerine maruz kaldık ve kalmaya devam ediyoruz. 15 Temmuz musibetinden gereken dersleri layıkıyla çıkarmalıyız.’
 
Çalışmak Ve Başarmak
 
Yıllar önce Trabzon’dan çıkan ve gittikleri şehirlerde başarılı olan iş adamlarımızdan birisi de İmdat Taşkın. Şalpazarı’nın Gökçeköy nüfusuna kayıtlı olan İmdat Taşkın Sakarya merkezde hem fırıncılık yaptı hemde inşaat sektöründe zirveye çıktı. Şu an itibariyle inşaat sektöründe frene basan başarılı iş adamı İmdat Taşkın aynı zamanda iyi bir Trabzonsporlu. Zaman, zaman Trabzonspor’un maçlarına da gelen Taşkın, bu akşam da Trabzonspor’dan zafer bekliyor.
 
Soylu’ya Destek
 
Gümüşhaneliler Dernek Başkan Yardımcısı Erol Birsen’den namı değer Ciğerim Erol’dan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tam destek. Birsen, “Soylu bu ülkenin cesur yüreğidir. Soylu huzurumuzun güvencesidir.

Eğer bugün Türkiye’de terör eski eylemlerini yüzde birini yapamıyorsa bu başarı kahraman silahlı kuvvetlerimizin ve güvenlik güçlerimizin can siperane gayretleri ve Soylu’nun başarısıdır. Çünkü Soylu bir Cudi dağında bir başka bir tepede karda kışta askerlerimize moral ve cesaret aşılamıştır.

Her zaman bakanımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Tarihi Restorasyon
 
Trabzon’da 4 adet tarihi köprünün restorasyonu için harekete geçildi. Trabzon’da bulunan Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü verdiği ilanda Trabzon İli Maçka İlçesinde Teraziler, Yomra İlçesinde Madensuyu, İkisu ve Beşmahalle’de bulunan tarihi köprülerin restore edilmesi için ihaleye çıkacağı bildirildi.

Açık ihale usulü ile yapılacak 4 adet Tarihi Köprü Restorasyon işinin süresinin 700 gün olarak belirlendiği kaydedildi. İhalenin Trabzon’un Akçaabat İlçesi, Yıldızlı Mahallesinde  bulunan Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü İhaleler Başmühendisliğinde yapılacağı kaydedildi. İhale tarihinin ise 30 Mayıs 2019 saat 11:00’da olacağı ifade edildi.
 
Yomra’da Genel Kurul
 
Yeniden Refah Partisi Yomra İlçe başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirecek. 29 Nisan pazartesi günü saat 13.00’da Yomra Dursun Şahin Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek olan genel kurula parti yönetimi tüm teşkilat üyelerini davet etti.
 
Meclis Üyeleri Bilgilendirildi

 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne katıldı. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katıldığı, TOBB İkiz Kuleler ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirilen seminerde çeşitli konuşmacılar tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Seminerde meclis üyelerine; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kurumsal yapısı, faaliyetleri ve son dönem çalışmaları, meslek örgütlerinin Türk siyasi tarihindeki yeri, önemi ve karar alma sürecinde TOBB'un rolü, arabuluculuk, teminat mektupları ve Eximbank kredileri, küresel gelişmeler ve Türkiye, İstihdam Seferberliği 2019, protokol kuralları, finansal yönetim, son dönemde hayata geçen düzenlemeler, TOBB iştirakleri, iş hayatında iletişim, etkili yönetim becerileri, Türkiye ekonomisindeki güncel gelişmeler konusunda alanında yetkin konuşmacılar tarafından bilgiler aktarıldı. TTSO meclis üyeleri ayrıca TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin mühendislik bölümlerinde yer alan laboratuvarları inceledi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Kongreden Hizmet Çıktı
 

Kısa bir zaman önce kurulan ve yaklaşık 70 ilde teşkilatlanan Yeniden Refah Partisi Akçaabat ilçesinde 6 Nisan da 1. olağan kongresini yaptı. Başkan Sandıkcı Akçaabat ta resmi kurum ve kuruluş ziyaretlerine devam ediyor. Son olarak Akçaabat Belediye Başkanı Sn Osman Nuri Ekim beyi makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler. İlçe başkanı Barış Sandıkcı Erbakan hocanın kendi kaleminden yazdığı DAVAM adlı kitabı hediye etti. Akçaabat için ve ülkemiz için vakit birlik vaktinin olduğunu el ele verilerek hayırlı hizmetler yapılacağını söyledi.  Yeniden Refah Partisi olarak bizler yapılan ve yapılacak olan hayırlı hizmetlerin takipçisi ve yardımcısı olacağız. Hedef ve amacımız mevcut iktidar yıkılsın da nasıl yıkılırsa yıkılsın değil Hizmet yapılsın da nasıl yapılırsa yapılsın olacaktır”dedi.
 
Umre Zamanı


3 aylar ve ramazan Tosun ailesi için çok ama çok özeldir. Yıl içinde çalışır ve 3 ayların içinde de ibadete yoğunlaşır, Umre’de manevi olarak dinlenirler. Yıldız kuyumculuğun sahibi Ömer Tosun 15 günlük Umre yolculuğu yapmıştı. Ömer Tosun döndü ve oğlu Kemal kutsal topraklara uçtu. Dün Cuma sonrasında AK Parti’nin il eski başkanı Ali Rıza Akdeniz, İş adamı İzzet Usta ve Gazeteci yazar Cevat Ocak Kemal kardeşimizin zemzem suyunu içtik ve hurmasını yedik. Allah kabul etsin.

Sorunları Takipteler


TTSO’nun Meclis üyeleri Aydın Özkurt, Fatih Mengüç ve Mehmet Üçüncüoğlu. Dünkü  oturumda yanyana idiler. Trabzon’un sorunlarına sahip çıkan ve çözüm için önerisi sunan bu muhteşem üçlü birkaç yıl içinde kentin çok daha gelişeceğini ve değişim göstereceğini ifade ettiler.   
Editör: TE Bilisim